Ford Galaxy 2.0i GLX (1996)
Uitvoering | Galaxy 2.0i GLX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Het begon allemaal, nadat we de overigens fijne Astra, te klein werd. We gingen dus op zoek naar een andere auto. Gekeken naar een grote mpv bij Opel, Mitsubishi en Ford. Het werd een 2e hands Galaxy van 2 jaar oud met airco!
Wij waren er dolgelukkig mee en reden kilometer na kilometer en waren zeer tevreden over het comfort en de hoge zit en de 7 STOELEN. Mooie ruimte dus voor weinig geld, alleen hou je niets aan de kofferruimte over als je met 7 persoons bent. De auto oogde modern en is nu zeker nog niet hopeloos ouderwets.
Wat jammer was dat veel mensen het een busje noemden wat het uiteraard niet is! Het is een personenauto en nog een hele handige ook.
Hij kon overal voor worden gebruikt, voor personenvervoer en houtvervoer zelfs stenen. De auto is echt gebruikt en dat begin je nu ook wel te zien.
De dealer stond vaak klaar maar toen onze dealer minder voor ons klaar stond zijn we naar een andere dealer gegaan die het wel goed doet en zelfs af en toe speciale aanbiedingen aanbiedt. Dealer = top.
Kortom een mooie functionele auto met radio en airco.
Toen we de Galaxy kochten hadden we er veel vertrouwen in, we waren niet eens lid van de ANWB. Na 2 jaar ging het fout, notabene in Frankrijk. Daar stonden we dan met een motor die telkens uit viel. Dus naar huis met de tgv. Daarna ging het weer heel lang goed en we waren ondertussen lid geworden van de ANWB. In 2001 kwamen de problemen terug. Dit keer was het een kapotte benzinepomp en meter. Afgelopen jaar hebben we zelfs 3 keer pech gehad met onze Ford. Hij werd dus een stuk minder trouw. Het uitlaatsysteem ging stuk en er werd een onderdeel uitgehaald zonder het te vervangen, wat overigens nog steeds goed gaat! Verder nog wel eens startproblemen gehad 2x. Best betrouwbaar dus voor een 8 jaar oude auto.