Ford Focus 2.0 TDCi Titanium (2006)
Uitvoering | Focus 2.0 TDCi Titanium |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
In augustus 2006 mocht ik een lease auto bestellen bij mijn huidige werkgever. Aangezien mijn eigen auto een Ford Focus is, wel van het vorige model, was de keuze erg makkelijk. Na verschillende proef-ritten te hebben gemaakt in diverse Ford auto’s (Ford Focus Wagon, Ford Mondeo en de Ford Focus hatchback) beviel de ’normale’ hatchback mij het best.
Aangezien het lease budget bij dit soort auto’s lekker ruim was heb ik voor het meest uitgebreide type gekozen. Bij de garage en de lease maatschappij gaven ze aan dat er 6 tot 8 weken levertijd op zou zitten. Achteraf gezien was dit iets meer omdat de auto 10 augustus besteld is en pas 13 november is afgeleverd.
De auto is naast alle standaard opties verder weinig uitgebreidt, ik heb er een Bluetooth Voice Control + Carkit bij besteld. Hierover later mijn mening.
Ik heb ondertussen een kleine 2000km mee gereden in iets meer dan een week en ik moet zeggen dat de auto erg goed bevalt. Hij is lekker vlot en heeft een goede wegligging. De stoelen zitten erg fijn, deze zijn voor gevormd en je blijft in de bochten goed in je stoel zitten.
De bijbestelde Voice Control en Carkit optie viel me echter tegen, je betaald hier fors voor (n.l. 599 euro als ik het goed heb). Er werd mij vooraf verteld dat wanneer je hier een nokia telefoon bij zou hebben, je in je via je radio/boordcomputer door je telefoonboek van je telefoon kon lopen om zo een nummer te selecteren om te bellen. Dit blijkt achteraf niet mogelijk te zijn met mijn type telefoon. Ook heb ik een andere telefoon geprobeerd, maar ook hiermee was het niet mogelijk. Je moet elk telefoon nummer wat je via je carkit wilt bellen, of op je telefoon selecteren (wat officieel niet mag?) of je moet ze via de voice control bewaren in je auto. Dit bewaren in de auto is nog een heel tijdrovend proces wanneer je alle nummers die in je telefoon staan wilt opslaan. (Mocht er iemand een tip hebben over hoe je WEL in je telefoonboek kan rondbladeren, dan hoor ik het graag).
Verder vind ik dat je bij hoge snelheden nog redelijk wat ’wind-geruis’ hebt, wel een stuk minder dan bij mijn oude focus, maar alsnog redelijk goed hoorbaar.
De auto is wel lekker zuinig, volgens de boordcomputer rijd ik nu 5.8l op 100km (1 op 17.4) wat ik niet slecht vind voor deze auto. Ik begreep van de dealer dat het verbruik nog wat kan zakken (dus beter kan worden).
Tot nu toe verder nog geen problemen met de auto gehad.