Ford Focus 1.6 TDCi 109pk Titanium (2008)

Ford Focus 1.6 TDCi 109pk Titanium (2008)

UitvoeringFocus 1.6 TDCi 109pk Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Sinds 28 augustus 2008 is de Ford Focus in ons bezit en we hebben er nog geen seconde spijt van gehad. (Nou was dat ook niet de verwachting). Het rijgedrag is prima, ik heb het stuurgedrag op \'sport\' ingesteld en dat bevalt goed, temeer omdat het bijna alleen snelweg kilometers zijn die ik rijd. De kleur seagrey staat hem in combinatie met het privacy glas goed.

Het verbruik ligt nu (na ongeveer 15.000km) zo rond de 5,5l. per 100km en dat lijkt mij prima. Het schakelen gaat lekker soepel. De auto heeft X-pack II waaronder xenon verlichting en dat is echt een aanrader. Ook de stoelverwarming is een luxe bij deze koudere temperaturen. Ik heb nog geen problemen met de Blaupunkt FX gehad, telefoon via bluetooth werkt super en alle mp3\'s op het sdhc-kaartje worden zonder problemen afgespeelt. Ook de routeplanner doet zijn werk goed.

De wagen is lekker stil, de motor hoor je nauwelijks en de wegligging is prima. Het vermogen is ruim voldoende, alleen in de lage toeren heeft hij soms net even iets meer tijd nodig om op gang te komen.

Kortom, ik stap iedere keer weer met veel plezier achter het stuur. Over een tijdje volgt wel weer een update.

Geen enkele problemen deze eerste (bijna) 10.000 km.

20.000 km (april 2009)

Kortgeleden heeft de 20.000 beurt plaatsgevonden. De auto rijdt nog steeds lekker en heeft motorisch geen enkel probleen.

Probleempjes totnutoe:
- in de 3de versnelling zetten gaat soms niet zo soepel. Maar dat is maar sporadisch.
- heb al een paar keer gehad dat de radio wel beeld gaf, maar geen geluid. Dit was verholpen nadat de auto opnieuw gestart werd.
- ook heb ik al een paar keer gehad dat de cruise control het helemaal niet deed, hiervan ga ik wel melding maken. Overigens was ook dit (kleine) euvel na opnieuw starten over.

Maar in het algemeen ben ik nog zeer tevreden over de Focus!

Op naar de 100.000

Maar weer eens een kleine update plaatsen over de ervaringen met de Focus.

Na 75.000km ben ik nog steeds zeer tevreden over de auto. Bij het laatste onderhoud is er nieuwe software voor de radio opgezet. De kleine probleempjes die er waren zijn weg, hij gaat nu heel soms nog ineens uit om vervolgens gelijk weer aan te gaan(?). Ook de problemen met de cruise-control zijn niet meer voorgekomen.

Het rijden zelf is nog steeds super, iedere keer stap ik met veel plezier in. Het verbruik is gezakt tot rond de 1/18, 1/19 en dat bij voornamelijk autobaan kilometers. Nu de nieuwe Focus op de markt is heb ik daar al wel een proefrit in gemaakt. Natuurlijk stuurt dit net zo lekker, is het een complete auto, maar voor een inruil vind ik het te vroeg; een moderne diesel moet per slot van rekening wel wat meer km's mee kunnen dan 75000.

Bij de onderhoudsbeurten tot nu toe zijn er verder geen bijzondere zaken naar voren gekomen, behalve het standaard olieverversen e.d. en een setje nieuwe ruitenwisserbladen zijn er gelukkig geen problemen. Door het 2x per jaar wisselen van de banden (zomer/winter) heb ik nog steeds de 1e set zomerbanden eronder. Binnenkort de 1e apk, zien hoelang deze bandjes nog mee kunnen.