Ford Focus 1.4i 16V Trend (1999)

Uitvoering | Focus 1.4i 16V Trend |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik heb een Focus gekocht om zijn goede reputatie. Ook moest er een andere auto naast de grote auto komen. Gekocht met 6 maanden bovag bij dealer (kinesis Delft, jan-2004)
Mij bevalt deze auto eigenlijk erg goed. Nooit grote reperaties gehad en rijdt erg prettig. De motor (1.4) is niet heel sterk maar ik vind dat je er prima door het verkeer mee komt. De wegligging is erg goed vooral op de snelweg en in bochten. In de stad hoor je wat rommel geluid, ook is de auto dan niet erg comfortabel (slechte weg, radio uit). Ik neem daar genoegen mee omdat op asfalt wegen prima wordt gecompenseerd.
-De radio is goed genoeg (standaard Ford).
-Stoelen zitten lekker strak, denk voor erg dikke mensen misschien te smal.
-Ik ben 1,85 en zit lekker.
-verbruik vind ik goed, meestal wel ruim 1:15 (rijd 70% snelweg veel file Delft Rotterdam, de rest stoplichten gedoe:P).
-Zolang je niet over 120km/h gaat is de auto tamelijk stil
Kort om ik ben zeer tevreden
Update 03-04-08
Heb nu 160000 op de teller staan auto weer een beurt gehad. Was wat meer geld kwijt dan anders. V-snaar en multiriem vervangen 300,-, nieuwe voorbanden plus uitlijnen 300,-, was in totaal toch 650 euro kwijt maar ik hoop dat dit eenmalig was. Voor de rest was er niks mee aan de hand, auto rijdt ook nog gewoon lekker.
De auto heeft het nog nooit niet gedaan, dus betrouwbaarheid nog steeds 5 sterren. Ik vind het toch erg netjes ik rijd altijd toch stevig door bochten etc. Ben wel zuinig op de auto maar rijd er wel mee door.
Ben wel voorzichtig aan het kijken naar een andere auto omdat deze toch oud begint te worden en ik een beetje verveeld van steeds hetzelfde raak. Maar zolang de auto geen echte problemen gaat krijgen of onbetrouwbaar wordt denk ik dat ik er mee door blijf rijden.
Problemen:
-alle beurten (dus olie, remmen).
-uitlaat demper is bij 120000km vervangen.
Enige dat kapot is gegaan:
-versnellingsbak sensor (viel snelheidsmeter uit en radio zachter, misschien heeft iemand iets aan de symptoom omschrijving). Was 100 euro.
-Roest op kit naden maar heb je 12 jaar garantie op, indien dealer onderhouden. Dus is kosteloos opgelost.
na 160000
multiriem en v-snaar vervangen.