Ford Fiesta 1.4 TDCi Ambiente (2004)
Uitvoering | Fiesta 1.4 TDCi Ambiente |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Nood-Oplossing
Beste leden,
Mezelf even voorstellen, zoals jullie kunnen zien ben ik een buur van jullie (Belg), ik ben 18 jaar en studeer Business support in de stad Lier. Ik heb mijn Fordje gekocht in April puur uit nood van vervoer. Ik had daarvoor een motor van het type KTM Duke 125cc alles erop en eraan: Crashbars, Akra uitlaat, racing stickers, crash doppen aan wielen enfin echt alles... Helaas na 6 maanden in mijn bezit op 25 maart uit mijn tuinhuis gestolen. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
Waarom moest ik dringend een auto hebben? Wel ik studeer in Lier en dat is ongeveer 35km van mijn woonplaats en het openbaar vervoer is niet al te best hier in Belgie, meestal te laat! Ik werk in de HORECA en mijn uren die ik klop in het weekend zijn zwaar, 18u tot meestal 3u s'morgens.... Eigen vervoer is dus nodig.
03-04-2015
Na wat speur werk op 2dehands sites en autoscout viel m'n oog op een Ford Fiesta 2004 1.4 TDCI, in destijds 150.300 KM's! Ik heb afspraak genomen met de eigenaar en heb hem 2 weken nadien gekocht voor een bedrag van €2400
-Velgen
-Getinte ruiten
-Spoiler (niet te brut)
Een vrij sportieve wagen met jammer genoeg 68 Pk'tjes onder de kap.
Maar het verhaaltje was weer te mooi om waar te zijn...
Een goede vriend van me mechanieker bij Ford zelf zag meteen bij aankomst voor een klein onderhoudje dat ze niet pluis was. De lijnen die de motorkap scheid met de zijkappen van de auto waren niet evenwijdig wat betekend dus dat ze een ongeval heeft gehad.
Uit verder onderzoek blijkt dat er nog aantal zaken niet pluis zijn zoals de achterbumper die herspoten is vanuit het grijs. De steun van de motor gescheurd was en dus feitelijk de motor los hing. Na een week rijden begon mijn rechterkant te trillen boven de 70Km/u...
Stand van zaken: aankoop €2400 +
- Klein onderhoud (vriend) €60
- Steun laten vervangen €90
TOTAAL €2550
Koppeling
29-07-2015
Er zijn weer 3 maanden voorbij en heb al heel wat afstand afgelegd met de auto +- 8.155 km wat gelijk staat aan ongeveer 2051,66 km per maand!
Ik verschoot er zelf van dat ik zoveel kilometers op een maandje tijd afleg.
Op een mooie zomer dag, merk ik dat hij bij het gas geven gemakkelijker door de toeren gaan 2000 en trekt bij gas geven naar 5000 wat niet normaal is... Meteen met Ford-dealer gebeld en afspraak gemaakt, Helaas die afspraak moeten vervroegen!
Op de autosnelweg liet de koppeling het afweten... Gas en geen antwoord van de motor.. kon nog net onder de 50Km/u rijden tot aan de garage. Ik was wel bang dat ik andere zaken zou kapot maken aan de koppeling wat dus niet was gelukkig.
1 Week late en 700€ minder lag de Airco eruit... Een soort van compressor kapot en Druk weg. 350€ totaal van €1050 aan de eind prijs toevoegen.
= €2550 + €1050 = €3700
(Trillingen zijn niet weg en ik vrees dat het de Cardanass is die aan het begeven is)
Vakanties - Geen probleem
08-08-2015
Ik ben net thuis van een 2 weeks vakantie in België. Eerste week in de Ardennen, Helemaal tegen de kanten van Luxemburg. 135km Heen reisje naar ginder. Totaal van 270km.
Auto was goed volgeladen, en was klaar om de reis aan te gaan. De rit zou 110km autostrade worden en ongeveer 25 km in de Ardennen (Bochten werk, heuvels op rijden)
Ik was verbaast van mijn Tinneke (naam van de wagen) ze ging goed mee! 140km/u gemiddeld gereden aan 1 stuk en liet het niet afzien, geen rare geluiden of eender welk probleem, lekker soepel in de bochten en nauwkeurig werk in lage toeren op een heuvel. WREED TEVREDEN voor de kosten die ik al heb gedaan. Terug rit was weeral geen probleem en kon de afstand mooi overbruggen.
Week daarop weer 100km naar zee ditmaal. Ze werkt fantastisch mee en rijd echt soepel. Enkel jammer van mijn rechterkant die steeds trilt... Iemand die een idee heeft?
Na 10.000 km kan ik nu wel zeggen dat ik mijn werkpaardje wel ken. En ik moet zeggen dat ze ondanks de problemen me nooit in de steek laat. Ze start s'Morgens zonder problemen, brengt me overal waar ik wil naartoe en rijd soepel... Ze voelt wel niet zo stevig aan als een doorgaans Duits merk.
Aanpassingen aan de wagen....
17-08-2015
De vakanties zijn achter de rug, school is weer in aantocht en ik wil mijn Tinneke eens goed verzorgen, ik wou de ST look gaan na bootsen.
Heb in een Auto winkel plastidip gekocht, witte verf voor €60. 4 spuitbussen. Eerst mijn velgen wit spuiten, daarna de plastic zijlijnen overspuiten en de zijspiegels ook een opknap beurt gegeven. Remklauwen in het rood gespoten en klaar.
De Auto had een heel andere look en zag er dit maal wel heel sportief uit... Uiteindelijk vond ik het te sportief...
Als het nog niet genoeg was heb ik 2 dagen nadien nog 2x H4 Xenon effects Phillps gekocht, blauwere standlichten en LED-nummerplaat verlichting dat te samen voor 75€ en zelf geïnstalleerd.. geen grote moeite,
3 schroefjes los maken, licht ontkoppelen en dan vervangen en vast maken.
De auto kan er weer een tijd tegen aan...
(Graag had ik fotos bij willen voegen maar dat is met niet gelukt)
Onderhoud en check-up
10-09-2015
Gisteren was het weeral tijd voor Tinneke haar onderhoud. Het trillen is nog steeds niet weg na 5 maanden zelfs bij het vervangen van de 2 voorste banden in Mei.
Eerst dachten we dat er drempeltjes in't band zat maar blijkbaar niet, enige optie kardan-as...
Onderhoudje gebeurt met gebreken vastgesteld, mijn linker vering van voor lekt en moet vervangen worden is ( niet dringend ) en dan uiteindelijk misschien de kardan-as vervangen om te zien of het niet daaraan ligt.
De witte tinten die ik aanbracht zijn dankzij de carwash helaas afgespoeld en nu is de wagen weer standaard zoals ervoor... behalve natuurlijk de remklauwen die zijn nog steeds Ferrari-Rood.
Dan maar Zwart blijven en misschien gaan zoeken naar zwarte velgen?
Sinds vandaag staat de wagen ook te koop voor een prijs van €2900... Er is een tijd van komen en gaan en ik ben opzoek naar een BMW E46 compact. Mijn Fordje hoeft niet weg maar als er binnen de 60 dagen geen koper opduikt ga ik met haar verder tot de motor het begeeft.
Het is volgens mijn vriend mechanieker, een Peugeot-Citroen motor die gemakkelijk 300.000 km kan volhouden (uiteraard onderhouden)...
Meer volgt!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee