Ford Fiesta 1.3i Classic (2002)
Uitvoering | Fiesta 1.3i Classic |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Net ingereden
Na een hele rits leasebakken een paar jaar gereden in een E34 BMW 518 touring.
Inmiddels werk ik vlak bij huis dus het meeste verkeer gaat op de fiets. Twee kinderzitjes, krat voorop, weegt een ton. Als het niet regent is het net een auto;-)
De BMW met pensioen gestuurd en ik wilde nu iets simpels. Beetje in en om het dorp met de kids, af en toe wat verder. Als we met het hele gezin op pad gaan pakken we wel de auto van mijn vrouw.
Autobedrijf Berry Smink had nog een leuke Fiesta staan met weinig kilometers. Betrouwbare club, net autootje dus dat was snel geregeld.
De optielijst:
- Toerenteller
- Radio CD speler
- Geen airco
- Geen centrale vergrendeling
- Geen...
Nou ja. Wat er niet op zit kan ook niet kapot zullen we maar denken.
Inmiddels een paar dagen en 200 km verder.
Rijdt en stuurt prima, dat zal niemand verbazen. Wat mij opvalt is dat het 1.3 prutteltje onderin goed raad weet met de auto: ik heb al een aantal keer gemerkt dat ik binnen de bebouwde kom relaxt onder de 2000 toeren draai. Op de snelweg bij 110 net geen 3000 toeren. Geen diesel en geen turbo voor nodig.
Verder maken de banden wat herrie bij hogere snelheden: vrij grof profiel voor zomerbanden. Misschien nog eens wat beters eronder.
Waarderingen:
Comfort blijft natuurlijk ver achter bij de Skoda en de BMW maar het is een veel kleinere en goedkopere auto
Prestaties: Valt me bepaald niet tegen. Het is natuurlijk vooral een auto voor korte afstanden.
Betrouwbaarheid: kan ik nog niets over zeggen
Kosten: belasting 25 per maand. Verzekering all risk 19 per maand (WA was 82 cent goedkoper?). Afschrijving: hahaha.
We gaan het meemaken.