Ford 7.5 v8 (1979)

autoreview

Ford 7.5 v8 (1979)

Signalement

Uitvoering7.5 v8
Versnellingen3, Automaat
Bouwjaar1979
Jaar van aanschaf1997
KM-stand laatst24.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De aanschaf

 • 24.000 km

Het is augustus 1997 en ik heb besloten mijn Alfa 33 QV in te ruilen voor een kleine amerikaan. Ik mis de automaat, het rijden op LPG (de Alfa rijdt 1 op 8 en wil alleen super)en het comfort. Aangekomen bij een handelaar in de omgeving van Eindhoven tref ik naast de beoogde kleine Oldsmobile ook een Ford Thunderbird aan. Het is met de beste wil van de wereld geen kleine amerikaan te noemen, maar toch ben ik verkocht. Ik laat een LPG installatie inbouwen en na mijn vakantie haal ik de auto op.
Wanneer ik naar huis rijd, een rit van ongeveer 180 kilometer, begint de auto een paar honderd meter van huis vandaan te sputteren. Twijfels over de juistheid van mijn keuze ontstaan; is de auto al op dag één kapot? Bij controle van de gastank blijkt deze leeg te zijn! Het verbruik komt uit op 1 op 3,75 met een volle tank (48 liter) kun je dus net 100 mijl rijden.
De auto is nog geen oldtimer, dus er moet ook wegenbelasting betaald worden en wel 1000 gulden per drie maanden. Met ongeveer 30.000 kilometer per jaar wordt het dus een dure hobby. Het plezier wat de auto biedt maakt echter veel goed en dus wordt het een blijvertje.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens