Ford 75 220 trend (2011)

Uitvoering | 75 220 trend |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Wel even wennen....
Na 310.000 km was de Clio op en werd het tijd voor iets praktisch. Een laadruimte was vereist, gezien mijn werk. Een stevige bestelauto stond dus op mijn lijstje. En die heb ik gevonden. Stond zo klaar en voor een scherpe prijs meegenomen. Opties: Airco, sound systeem met telefoon en navigatie, 2 kutluidsprekers standaard. Stoel en stuur alle kanten op verstelbaar, voorruitverwarming ( had ik ook op de mondeo), kan niet wachten op de winter....
Nou zal ik de laatste zijn die zegt dat dit een mooi busje is. Maar comfortabel is het ding wel, en van binnen is het gewoon dik in orde.
Wat echter zwaar tegenvalt is de motor en aandrijving. Tussen de 1750 en 2500 toeren trekt het ding als een lier maar daarboven, en erger nog, daaronder, is er niets te beleven.
Daarnaast zaagt de transmissie alsof er alleen maar rechte vertandingen in zitten en haal ik nauwelijks een op twaalf bij een rustige rijstijl. FOEI FORD.
Wat wegligging betreft ben ik best tevreden, met het profiel van een sporthal kun je niet teveel verwachten. Zijwindgevoeligheid is best flink, maar het ding laat zich makkelijk corrigeren. Heerlijk directe besturing.
Ga binnenkort eens even zeuren bij Ford over het verbruik, maar verder best een tof busje.