Fiat Stilo 1.4 16v Active (2006)

Fiat Stilo 1.4 16v Active (2006)

UitvoeringStilo 1.4 16v Active
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2008

Vandaag (06-12-2008)de Stilo opgehaald bij de garage-Honda dealer de Bois-in de Meern.
Wat een verschil met de Bravo hiervoor!
De eerste indruk is dat dit een geweldige auto is,alles zit er op en er aan!
Wat een luxe:geregelde airco(gescheiden L/R,6 versnellingen (schakelt als een japanner),cruise control,gedeelde achterbank(inc. zitting),lm velgen,waarschuwings systeem voor alles wat de auto opmerkt(achterdeur open-gladheid-riem niet om).
Deze waarschuwingen heb ik alleen vandaag al gehad dus denk ik dat er nog veel meer zullen komen.
Je zit als een prins in de stoelen,lekker hoog en in combinatie met al het glas rondom heb je een geweldig uitzicht.
De bestuurders stoel is net als het stuur in vrijwel alle standen te verstellen dus een perfecte "zit"is zeker mogelijk.
De auto heeft veel standby gestaan bij de vorige gebruiker en daar worden banden "vierkant" was geen probleem: voor een prima setje omgeruild.
Ik heb de auto gekocht ZONDER garantie,we zullen zien of het een goede beslissing is geweest.
Gewoon een mooie prijs gehad voor mijn bravo(ook een prima auto)en omdat de kleinkinderen ook wel eens mee zullen gaan is de extra ruimte ook wel handig,wat een kofferbak trouwens...
Dit is mijn eerste 5 deurs auto in ruim dertig jaar maar heb gelijk het kinderslot ingesteld.
Vanaf nu zal ik zeer regelmatig een bericht plaatsen over mijn bevindingen(net als bij de bravo)
Als eerste:GEWELDIGE auto,onbegrijpelijk dat er niet veel meer van verkocht zijn.
Waarschijnlijk omdat er Fiat op staat.
Dezelfde auto met een (duits) merkplaatje zou veel meer verkopen.
Ligt als een stijkijzer op de weg is superstil en hopelijk zuinig.
Bij 100 km p/u draait deze 2500 toeren,de bravo maakte er 3000,dus op langere stukken moet het beter kunnen dan 1 op 19 zoals de bravo.
In de stad zal het wat duurder gaan worden (ruim 1100 kilo)i.p.v 980.
Als er nieuws is kom ik terug op deze site.
Ik zie net dat er foto`s bij kunnen maar die heb ik nog niet,zeer binnenkort in dit theater....

Nul

update

Na zo`n 1000 km even een update,de Fiat Stilo is een prima auto.
De voorvering is wat slap,na een drempel klapt de voorkant op het wegdek.
Toch maar wat rustiger er overheen....
Verder kan ik niets negatiefs melden.
Heb het gebruik gemeten (1 op 12) maar dit was tijdens een vorstperiode,kan vast wel wat beter.
Maar met de afstanden die ik rij is het ook niet zo belangrijk.
Geen piepje`s of kraakje`s,wel een kwaliteits gevoel.
Als je de deur dichtgooit voel je dat het goed zit(geen blikje)
Binnenkort gaat er een trekhaak onder.
En voor de zomer een nieuwe distributieriem.

update

De trekhaak zit er onder.
Wel een heel gedoe,zo`n trekhaak plaatsen!
Niets is door de fabriek voorbereid dus alles zelf uitzoeken.
Nu alleen nog de kabelset aansluiten.
De stilo gebruikt nu 1 op 13,is redelijk voor een auto van 1130 kilo.
Verder geen problemen.
Deze zomer gaan we weer naar Zeeland op vakantie,kijken wat hij dan verbruikt.
Tot nu toe bevalt de Stilo heel goed,een aanrader!

update

Heerlijk op vakantie geweest naar Zeeland(Cadzand-bad).
De Stilo heeft zich uitmuntend gedragen.
Het gemiddelde verbruik was 1 op 15.
Op zich niet schokkend maar we hadden wel 2 fietsen op de fietsendrager.
Ook zitten er veel ritjes naar de supermarkt in Oostburg bij(10 km)het kan dus zuiniger.
Op de snelweg heb ik deze keer gewoon gas gegeven,120 waar het mag,met de Bravo deed ik het rustiger aan.
Er valt eigenlijk niets te melden over de Stilo,behalve dan dat alles perfect werkt.
Ook het extra gewicht op de trekhaak is niet merkbaar.
Kortom: nog steeds tevreden over deze auto,nul klachten.

update

Op dit moment verbruikt de Stilo zo`n 1 op 15.
Er mankeert nog steeds niets aan de auto,op een deurspeaker na.
Vorige maand gaf deze de geest,ik naar de dealer in Zeist en voor welgeteld 16 euro is de speaker vervangen(door mijn zoon)
De gemonteerde trekhaak heeft een sticker waar op staat dat deze 75 kilo mag/kan dragen.
Dat komt goed uit want ik wil 2 E Bike`s kopen en die wegen wel wat...
Verder eigenlijk geen nieuws,gewoon een prima auto,maat Golf/Astra maar dan voor een Fiat prijs.
O,ja...de uitvoering is een Actual in plaats van een Active.
Voorzien van een 6 versnellingsbak en automatic climat control+cruise control.

Eigenlijk geen nieuws.
De Stilo moet even naar de garage voor een terugroep actie.
Dit in verband met de schroefveer die bij breuk een band zou kunnen raken.
Het verbruik is ongeveer 1 op 14.
Tot op heden geen klachten.
Alles werkt 100%
Dat was vroeger wel eens anders met een Fiat,en ik heb er al wat gehad:
Fiat 128
Fiat 128 Rally
Fiat 128 Coupè
Fiat Panda
Fiat Bravo
En nu dus de Stilo.
Ook dit jaar ga ik weer naar Zeeland maar nu met 2 electro fietsen op de trekhaak.
Op het typeplaatje staat een maximale kogeldruk van 75 kilo.
Inclusief de fietsendrager kan het net lukken.
Al met al een fijne auto voorzien van veel luxe.

"update"

Weer naar Zeeland geweest met de Stilo.
Zoals te verwachten geen problemen.
Ook voor de eerste keer naar de APK geweest en AFGEKEURD!!!!
Wat blijkt: bij de wielophanging/stabilisatorstang aan de rechterkant zat speling.
Er is een nieuwe gemonteerd en het probleem is weer voorbij.
Misschien door mij of de vorige eigenaar een stoeprandje geraakt.
Verder geen nieuws,gewoon een fijne auto.
Gezien het gewicht van de E bike`s heb ik een Spinder fietsdrager aangeschaft.
Als ik deze heb geprobeerd zal ik weer een berichtje maken.

update

De Spinder fietsdrager is een aanrader.
Werkt erg makkelijk.
Heb zelf een "oprijgootje"gemaakt van onderdelen van mijn vorige fietsdrager.
Alleen blijkt na contact met Fiat Nederland dat de Stilo 60 kilo kogeldruk mag hebben.
Mijn fietsen zijn 30 kilo per stuk en de drager weegt ook 15 kilo.
Om de druk te verlagen gebruik ik 2 spanbanden die ik via de scharnieren van de achterklep aan de fietsen vastmaak.
Over de Stilo zelf valt weer niets te melden.
Soms gebruik ik de climat control die overigens perfect werkt maar liever doe ik het raam gewoon open.
De Stilo gebruikt op de lange rit met de fietsen op de drager 1 op 14,keurig dus.
Op termijn denk ik aan een Bravo omdat die wel 75 kilo kogeldruk heeft.
Maar als er teveel bij moet kan ik beter 2 lichtere Sparta`s kopen.

update

Deze week bij de garage geweest voor de apk keuring.
Tot op heden deed mijn zoon dat maar die heeft een andere werkgever en kan dus niet meer keuren.
Autobedrijf PEKA (in Zeist)heeft de Stilo nu gekeurd en heeft de 2 voorbanden vervangen.(apk 19.95)
Verder weer helemaal goed dus gaan we weer een jaar.
Het verbruik hou ik niet meer bij,zoveel rijd ik toch niet.
Nog steeds geen rammeltjes of iets dergelijks.
Wel heb ik nieuwe ruitenwissers gekocht bij de Fiat dealer,was eerst bij Halfords geweest maar daar kon ik de juiste wissers niet vinden.
Verder niets te melden.

update

Weer naar Zeeland geweest deze zomer,fietsen ook weer meegenomen.
Blijkt dat de Stilo 60 kilo mag dragen maar dan met een orginele trekhaak.
Mijn trekhaak heeft een draagvermogen van 75 kilo(typeplaatje)dus mag ik wel mijn fietsen meenemen.
Prima vakantie gehad redelijk tot mooi weer.
Het verbruik toch maar weer eens opgenomen en het valt niet tegen nl.1 op 16.5.
Kleine beurt laten geven + de distributieriem vervangen(elke 3 jaar).
Verder weinig nieuws behalve dat ik soms tijdens het sturen een lichte klik voel in de stuurinrichting.
Heb dit aangegeven aan mijn monteur maar als hij er mee stuurt gebeurt er natuurlijk niets....
Heb over dit probleem wel eens wat gelezen bij de Idea(zelfde stuurkolom)

update

zonder problemen weer een jaar verder.
ben ondertussen erg blij met de "city" stuurbekrachtiging dit omdat ik na een medisch probleem (c.v.a) wat minder kracht heb in mijn linkerarm. dan is wat lichter sturen heel prettig met de auto is verder helemaal niks mis, weinig gereden in 2014 mede door eerder genoemd probleem. wel verbruik wat bijgehouden en ik kom uit op 1 op 14 met wat snelweg er bij in de stad is het 1 op 12 de city stand zou eigenlijk uit moeten gaan bij 50 km per uur maar dat doet de stilo dus niet: voor mij prima komt goed uit.

update

weer op vakantie naar Cadzandbad geweest met de fietsen achterop geen problemengewoon rond de honderd km gereden verbruik 1 op 14 kleine beurt +apk voor de vakantie geen bijzonderheden olie en luchtfilter ben aan het kijken naar een jazz (vanwege de automaat) maar voorlopig houd ik de stilo,gewoon een prima auto/ maat golf maar dan een andere prijs

update

weer naar cadzand-bad.fietsen weer mee,
deze keer 1 sparta gl en een trek400 shimano
heb mijn sparta ingeruild voor een trek is met accu eraf toch zo`n 8 kilo lichter zet ook wat fijner op de trekhaak.over de stilo geen nieuws,wel weer een nieuwe ditributieriem geplaats(elke 3 jaar)stilo is nog steeds een fijne auto gebruik is nu 1 op 16 veel op de snelweg gemeten,snelheid rond 100 km/u
kijk nog wel naar wat anders maar er moet te veel bij

update

weer naar cadzand geweest,nu met 2 trek fietsen ,de sparta verkocht deze keer wat minder weer maar net als altijd gefietst alleen nu met een jas aan.met de stilo geen probleem alles werkt nog altijd perfect,soms lijkt de city stand wel erg weinig extra te doen,of ik krijg wat meer last van mijn arm.maar we gaan weer een jaar . als inruil krijg ik max 2500 euro,ik wacht wel op de nieuwe panda in oktober.misschien is dat wat voor mij ,ligt ook aan de kogeldruk,is nu 60 kilo,is net genoeg mag niet lager komen
afwachten maar

update

Na mijn vorige update die eigenlijk niet over de stilo ging nu weer wat meer over de auto,is nog steeds een topper alles werkt nooit problemen alleen het tanken is een drama als de dop los is krijg ik hem er na het tanken nooit zonder problemen weer op zijn plaats,krijg hem gewoon niet meer vast , vooral niet de sleutel uit de tankdop halen dit jaar weer een nieuwe distributie riem tijdens de onderhoudsbeurt bleek dat de voorbanden scheef afgesleten waren dus heb ik 4 nieuwe michelin banden gekocht en gelijk de auto laten uitlijnen.
de achterbanden zaten er al op bij de aanschaf dus zo`n 60.000km voor had ik al eens vervangen nu erg goede wegligging,inruilen gaat het niet worden dus blijf ik voorlopig bij de stilo,is zeker geen straf,had wel wat vocht in de auto,bleek in de reservewiel ruimte water te staan dus heb ik daar een gaatje geboord, probleem voorlopig weg neemt niet weg dat er ergens een lek zit maar dat zal mijn tijd wel duren. na 8jaar heeft hij zijn geld allang opgebracht

aanvulling

Nog even over de citystand ben even naar de garage gereden
en nu blijkt dat na enkele kilometers de extra power wel aan blijft maar steeds minder werkt.
ook blijkt dat het energie vreet en dat merk je aan de pomp,dus nu gebruik ik deze functie alleen als het echt nodig is zoals met parkeren,gaat tot nu toe goed het sturen gaat nu wel wat zwaarder maar het is nog goed te doen.ook heb ik weer de lampjes voor vernieuwd wel een heel gedoe zo moet zelfs de bumper los om er bij te kunnen

update

Mijn eerste indruk was 9 jaar geleden een geweldige auto,en dat denk ik nu nog steeds.
Heb in 9 jaar eigenlijk geen klachten gehad,pas wel nieuwe banden aangeschaft(michelin)en laten uitlijnen,wegligging is nu top,stuurt iets zwaarder ook nieuwe ruitenwissers ,ben nu van het schrapen af had ik eerder moeten doen!voorlopig blijf ik deze nog wel rijden.de klik in het stuurhuis is ook verdwenen,blij mee,verder nooit klachten!

update

na 9 jaar in deze fiat gereden te hebben mag ik wel zeggen dat dit een buitengewone goede keus is geweest.
vrijwel probleemloos al die jaren al,voor mij een record!
de 6e versnelling is ook erg prettig,scheelt veel toeren
ik hoop hier nog jaren mee te kunnen rijden.
volgend jaar weer een distributie riem (elke 3 jaar) en we gaan weer.
ook deze zomer weer in cadzand-bad geweest met de 2 fietsen op de spinder drager

update

na 11 jaar mag ik wel zeggen dat dit een prima auto is.in de winter wilde hij niet starten ,eigen schuld had hem klein stukje verplaatst.de inspuiting kan daar in de vrieskou niet tegen,niet meer doen dus. verder in 11 jaar nooit een probleem gehad voorlopig blijf ik een blije rijder ondertussen wel de uitlaat vernieuwd verder normaal onderhoud ,elke 3 jaar nieuwe distributie riem zoals voorgeschreven

onderhoud

auto is ondertussen 14 jaar oud ,eind september was ik in drente veel regen en op de terugweg hield de ruitenwisser er mee op!niet blij mee maar ja wat moet je,nu is er een spiraalveer gebroken en zit er speling op een fuseekogel. onderdelen voor de ruitenwisser op internet besteld nu werkt het weer er komen wat klachten maar blijft een fijne auto
de spiraalveer is een terug roep geweest in 2009 toen was het goed
onderdelen op internet bestelddeze week monteren en weer een jaar rijden

update/afscheid

na storiengen stilo ingeruild voor een honda jazz automaat en met trekhaak.
de volgende eigenaar kan er nog veel plezier van hebben maar mijn vertrouwen is weg,het starten is een probleem van de bobines en het dashbord is weer hersteld na dat de zekeringen zijn opgeschuurd en ingespoten met contactspraymaar een mooi inruilbod van zeeuw en zeeuw

0,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee