Fiat Punto 60 S (1995) #3

Uitvoering | Punto 60 S |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1995 |
Deze Punto eerste generatie noem ik vaak de perfecte wagen.
Bij aanschaf al niet duur, heeft hij me in die meer dan 12 jaar ook extreem weinig gekost, zowel wat verbruik als reparaties en onderhoud betreft. En hoewel economisch, verschaft deze Punto ook een reël rijplezier. ’Klein maar vinnig’ is perfect van toepassing op deze kleine en mooie (ook nu nog vind ik hem helemaal niet gedateerd) auto, waarin de 60pk 1200 motor goed tot z´n recht komt dankzij een goede spreiding van de versnellingsbak - dit in tegenstelling tot de 2de generatie Punto, waarin dezelfde motor verstikt wordt door de lange versnellingsverhoudingen. Die nieuwe Punto is dan wel iets zuiniger en ook stiller op de autoweg.
Enige opmerking ivm het rijden: het niet bekrachtigde stuur is wat te fel ontdubbeld waardoor het wel vrij licht is maar ook te vaag bij hogere snelheden.
Positief zijn verder het goede zitcomfort en ruimteaanbod - zowel binnenruimte als koffer zijn uitstekend voor zo´n kleine auto. Meer pluspunten: lakkwaliteit (opmerkelijk), praktische details, afwerking - nog geen rammeltje en ook zeer mooie kwaliteit plastic- , betrouwbaarheid .
Kortom: ondertussen kocht ik ook al de nieuwere Punto om onze andere auto te vervangen,en als deze Punto eindelijk de geest zal geven, wordt de volgende zeker weer een Fiat.
29/02/08 160000KM. Rood bij de keuring omwille van roest aan onderstel - vrij normaal denk ik, altijd buiten gestaan en 13 jaar oud. W hebben onze goeie ouwe Punto met spijt in het hart omgeruild voor een Fiat Bravo 1.6 MJT 105 Dynamic.
Geen. Er was natuurlijk de normale slijtage maar niks abnormaals. Recent ging de motor van de achterruitwisser stuk en die heb ik dan niet meer laten vervangen wegens de leeftijd van de auto.