Fiat Punto 1.2 16v Sporting (2001)
Uitvoering | Punto 1.2 16v Sporting |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Na mijn Fiat Punto HGT, waar ik zeer tevreden over was, ben ik overgestapt naar de Sporting. Waarom deze stap terug (motorisch)? Ik ging ander werk doen, en daardoor ging ik veel meer kilometers in de stad rijden. Dan wordt zo’n HGT erg duur, gemiddeld 1 op 7-8. Met deze Sporting haal ik gemiddeld 1 op 13 (95% stadsritten).
De 1.2 16V is in combinatie met de 6-bak een ideale combinatie. Hij schakeld goed en door de korte overbrengingen ben je lekker snel. Omdat ik veel in de auto zit heb ik gekozen voor de luxe van o.a. airco en de originele Fiat/Blaupunkt radio met cd-wisselaar.
Ik rij nu 4 jaar rond in deze punto en heb, naast het reguliere onderhoud, alleen een niuwe uitlaat, 2 keer een nieuwe voorruit, 2 nieuwe banden en een ruitenwissermechanisme laten vervangen. Dat laatste moest omdat de rechter wisser ermee ophield. Het stangetje tussen beide ruitenwissers was gebroken. Deze was niet meer te maken en het hele ruitenwissermechanisme moest worden vervangen. Tot nu toe is de betrouwbaarheid goed, een teken dat Fiat dat steeds beter onder de knie krijgt.
Voorlopig blijf ik nog in de Sporting rijden, al vind ik de nieuwste Punte (Grande Punt) wel weer mooi. Mooie styling, gave opties en interessante motoren zoals de 1.4 16v (95pk) en de nieuwste 1.4 16v T-Jet (120pk), maar ook de kleine diesels zijn interessant voor het vele stadsverkeer. Nog even verder dromen (en sparen)!!!
Update 21-07-2008
Heb er ondertussen weer 15.000 km (totaal 105213 op de teller) bijgereden. Weer een jaar zonder problemen.
Die reputatie van Fiat dat ze slecht zijn kan, wat mij betreft, gewoon de prullenbak in.
We gaan gewoon verder!!!
2 nieuwe bandens (slijtage)
2 nieuwe voorruiten (door steentjes op de weg)
In het begin haperende ruitenwissers (vet is weggehaald onder garantie)
Begin dit jaar een nieuw ruitenwissermechanisme (slijtage/gebroken)
Een nieuwe uitlaat