Fiat 127 1050 (1986)

autoreview

Fiat 127

Signalement

Uitvoering127 1050
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf60.000 km
KM-stand laatst95.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Auto rijden

 • 95.000 km

In 2005 vond ik ergens een advertentie waarin een Fiat 127 ter adoptie werd aangeboden. Deze 127 was van de oma van de toenmalige eigenaresse geweest en zij wilde dat de auto een goed nieuw huis zou krijgen. In april van 2005 heb ik de 127 geadopteerd en in de sneeuw naar huis gereden. Dat was een rit van ca. 125km met achteraf niet erg goed werkende remmen. De schijven waren namelijk verroest en de remdrukcylinder bleek lek. Een behoorlijke reparatie. Inmiddels ben ik vijf jaar en een dikke 30.000km verder. De enige 'problemen' die ik met de 127 heb gehad, waren de aanschaf van een nieuwe uitlaat en een stukje laswerk in een dorpel. Afgelopen winter is de onderkant goed nagelopen en helemaal getectyleerd.
Het rijden in een 127 van 1986 (made in Brasil) is nog echt autorijden. Het stuurt wat vaag, het remt nog vager en je voelt je als een soort van rolmops in de beperkte ruimte. Een 127 is gek genoeg net zo lang (of kort) als een Punto II, maar de Punto is een stuk efficiënter ontworpen. In een Punto heb je een gevoel van veiligheid en ruimte. Dat ontbreekt in een 127 volledig. Alleen de kofferbak van een 127 is veel groter. Desalniettemin is het erg leuk om in het autootje te rijden. Je komt nergens onopgemerkt binnen. Heel veel mensen herkennen 'm nog (want wie heeft er geen 127 gehad of kent niet iemand die er één heeft gehad).
In het eerste jaar van de 127 heb ik er dagelijks woon-werk mee gereden. Zonder problemen. We zijn er ook mee op vakantie geweest met een bijpassend aanhangwagentje. Erg leuk, hoewel je er niet heel ver mee komt.
Volgend jaar is de 127 belastingvrij. Nog net de laatste lichting die dat mee kan maken. Nu zijn de kosten al niet al te hoog en dat wordt dus nog lager. Daar komt straks ook bij dat de APK per twee jaar gaat. Deze 127 gaat het nog wel even volhouden!

p.s. hiervoor had ik een (toen) 27 jaar oude 127 die ik voor E250,00 had gekocht. Ook daarmee 40.000 probleemloze km's gereden. Deze heb ik in 2006 weggegeven.
Nu heb ik er ook nog een andere Fiat-oldtimer naast.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens