Fiat 124 Spider 1.4 MultiAir 16v Lusso (2016)

Fiat 124 Spider 1.4 MultiAir 16v Lusso (2016)

Uitvoering124 Spider 1.4 MultiAir 16v Lusso
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

Welkom 124 Spider

Al langer gekeken naar een opvolger voor de Peugeot, maar de Spider kwam onverwacht op ons pad, een ex-demo model met slechts 5000 km op de teller.
Het is een zwarte geworden, LUSSO uitvoering, met bruin leren bekleding.
Sportiever en in mijn ogen een stuk mooier als het zwarte leer (saai en donker)
Inmiddels een kleine week met de Spider achter de rug, en meteen een aantal kanttekeningen.
Met mij 1.96 m is het op de bestuurdersstoel krapjes aan in de auto, echter, een behoorlijk stuk rianter in vergelijk met de MX-5, als bijrijder pas ik er totaal niet in, tenzij ik mijn benen in mn nek leg, er zit een vreemde bobbel in het voetencompartiment!
Navigatiesysteem kost (tot nu toe) wat hoofdbrekens, maar dat zal wel beter worden, Na invoeren van het adres is het vooralsnog onmogelijk een OK te geven om de nav te starten?!

Bij de aanschaf een set spiegelkappen aangeschaft, die de auto een net wat sportievere uitstraling geven.

Over het verbruik binnenkort meer.

Een jaar later

We zijn alweer een jaar en 30.000 km verder.
De eerste servicebeurt (inmiddels een paar maand achter de rug) uit laten voeren bij Chr. Udo in hengelo.
Geen problemen tot dusver, m.u.v. een heel sporadisch niet meer op te starten navigatie. In het beeldscherm verschijnt de tekst : Navigatie wordt geladen" maar er gebeurt niets, ook niet na uitzetten motor.
Verbruik ligt rond de 1:16 hetgeen in mijn ogen relatief zuinig is.
Het eerste setje banden zit er aan te komen vrees ik.
Kritiekpuntjes:
* beeldscherm heeft geen nachtstand: in het donker is dit te fel!
* bij het "zappen" van de radiostations kun je niet eenvoudig naar de volgende zender, hij springt automatisch naar boven, en je moet vervolgens weer naar beneden scrollen.
* nog geen dag open kunnen rijden dit jaar i.v.m. de kou, hoewel de aarde aan het opwarmen is ;-(