Abarth 124 Spider - Mazda MX-5 - Mercedes-Benz SLC

Dak open en gaan!

AutoWeek 44 2017
AutoWeek 44 2017
AutoWeek 44 2017

Je leest het in AutoWeek 44 2017

Is de Abarth 124 Spider de betere Mazda MX-5? Of maak je de echte pretkilometers met de Mercedes SLC? We zetten de drie leukste betaalbare roadsters in een directe confrontatie naast elkaar.

Wind in de haren en spelen, jagen van bocht naar bocht met een grijns van oor tot oor. Met welke tweezits achterwielaandrijver maak je de leukste kilometers (en als het even kan met een nog enigszins bereikbaar prijskaartje)? In de aanloop naar de nieuwe Z4 is bij BMW het oude model stilletjes uit de prijslijst verdwenen. Elders komen we dit soort open sportwagens alleen nog tegen in de catalogi van Fiat, Mazda en Mercedes-Benz, die je respectievelijk de 124 Spider, MX-5 en de SLC bieden. Nieuwsgierig naar welke roadster het meeste plezier levert, hebben we ze naast elkaar gezet als Abarth 124 Spider, MX-5 SkyActiv-G 160 en SLC 180 9G-Tronic. Bij de Abarth en Mazda gaat het om de dikste versies, de Mercedes heeft de basismotor met automaat (de potentere versies van de SLC spelen in een andere selectie met overeenkomstige prijskaartjes). Op papier staat er een trio met vergelijkbare prestaties en dito cataloguswaarden. Er zijn ook verschillen: de Abarth en de Mazda wegen met hun stoffen kapjes om en nabij de 1.000 kilo, terwijl de Mercedes met zijn ingenieuze panorama-vouwdak 300 kilo zwaarder is.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Praat verder op het forum