Dodge Journey 2.0 CRD R/T (2008)

Dodge Journey 2.0 CRD R/T (2008)

UitvoeringJourney 2.0 CRD R/T
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Als een grote fan van SUVs was ik eerst wat aarzelend om ook in de Journey een testrit te maken omdat ik vond dat dit geen echte SUV is. Echter, na toch een bezoek aan de showroom te hebben gemaakt, heb ik het toch gedaan. Rijeigenschappen zijn prima, hij ligt goed op de weg. Persoonlijk vind ik de standaard versies niet indrukwekkend. Exterieur is goed, stoere voorkant en mooie lijnen, maar interieur is van de standaard (SE) versie absoluut onder de maat.

Na op het standaard interieur te zijn afgeknapt, heb ik toch maar even een SXT van binnen bekeken die ik toevallig zag staan en omdat dit interieur stukken beter was toch maar even verder naar die Journey gekeken. Toen bleek dat er een R/T (meest luxe versie) naar de Dodge dealer kwam met vele opties en ik daar een goede prijs op kreeg, heb ik mijn besluit genomen. Ik rijd nu een zwarte Dodge Journey R/T. Deze heeft leren bekleding, Navigatie en entertainment pakket, 7 stoelen (waarvan 2 wegklapbaar), 19 inch velgen en privacy glass. Ik geef toe je moet hem wel beetje opleuken, maar dan is de Journey een hele stoere auto die niet onder doet voor de gemiddelde SUV.

Heb nu (pas) 2000 km gereden en dit is me goed bevallen. Verbruik kan nog iets beter maar na 9 liter op 100 bij de eerste tank, is het gemiddelde nu naar 8 liter op 100 gedaald en het lijkt erop dat het nog wel iets beter gaat worden.
De stoelen zittig erg goed (elektrisch verstelbare bestuurderstoel), de navigatie ziet er erg mooi uit en werkt perfect, de geluidsinstallatie (360W) klinkt geweldig.
Tot nu toe ben ik dus erg tevreden over de auto.

Er is 1 minpunt en dat is de Carkit. Er zit op deze auto UConnect. Hiermee je met je stem de navigatie en entertainment unit bedienen en is ook een Bluetooth carkit. Omdat de microfoon niet leek te werken is de auto al paar keer terug geweest bij de dealer. Ik ben er echter van overtuigd dat deze uitstekende dealer dit gaat oplossen.

Verder absoluut geen problemen met deze auto, laten we hopen dat dit zo blijft.

7,5