Abarth 124 Spider - BMW M2 - Alpine A110 - Ford Mustang - Mercedes-AMG C 63 S - Dodge Charger SRT

Zwaaien met die heupen

GTO 1-2019: Driftkoning
AutoWeek GTO 2019-1
AutoWeek GTO 2019-1

Je leest het in AutoWeek GTO 2019-1

Ruimte, comfort, zuinigheid? In deze vergelijkende test spelen die criteria geen enkele rol. Dit keer zijn we op zoek naar de auto die het meest enthousiast met zijn achterwerk zwiept! Daarbij hebben we keuze uit zes sportievelingen met achterwielaandrijving.

De geur van verbrand rubber hangt in de lucht. Het testcircuit laat steeds meer verse, zwarte strepen zien. Is dat het resultaat van een beetje spelen? Nee, dit is een heel serieuze test: we willen vaststellen met welke sportauto je het best kunt driften! Hoe gemakkelijk is een auto ertoe te verleiden om met zijn heupen te zwaaien? We hebben zes kandidaten uitgenodigd om antwoord te geven op die vraag: de kekke Abarth 124 Spider, de nieuwe Franse sportwagen-ster Alpine A110, de gloednieuwe BMW M2 Competition, de dikke Dodge Charger, de eveneens nieuwe Ford Mustang GT en de net gefacelifte Mercedes-AMG C 63 S Coupé. De bandbreedte is daarbij groter dan ooit: er zijn atmosferische en turbomotoren, lichtgewicht auto’s en heuse zwaargewichten
en vermogens van 170 tot maar liefst 510 pk. Eén ding hebben de zes auto’s gemeen: ze hebben stuk voor stuk achterwielaandrijving. Dat wordt zwieren en zwaaien ... Let the show begin!

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren