Daewoo Espero 1.8 CD (1997)

Daewoo Espero

UitvoeringEspero 1.8 CD
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2008

Bijzondere ervaring

Er was niet veel geld en er moest een andere auto komen, voor slechts 800 Euro (na flink afdingen) kon ik de Espero in Executive uitvoering, met leer en notenplastic , met 3 maanden garantie en een verse APK ophalen.
Slechts eenmaal heeft de auto me in de steek gelaten, de waterpomp was defect en moest dus vervangen worden, een kleine 200 Euro armer is hij vervangen door een waterpomp van een Opel Vectra, daar dit technisch gezien voor 90% dezelfde auto is, gewoon een nieuwe waterpomp bij de Opel-dealer.
Bij deze reparatie had de Espero veel bekijks, iedereen van de dealer wilde even kijken/rijden, ze kenden deze auto niet.

Omdat ik zakelijk veel km met een Mercedes Vito rijdt, gebruikte ik de Espero alleen voor boodschappen en af en toe een ritje naar vrienden of familie.

Omdat de jeugd in de buurt mijn auto gebruikte als "doel"tijdens het voetballen heb ik vorige week "de stekker" eruitgetrokken.
De Daewoo heeft mij en mijn vrouw een heel confortabel en veilig gevoel gegeven.

Overige kosten heb ik nooit gehad, het brandstofverbruik viel me reuze mee, echter het parkeren met deze auto vergde wat specialiteit, hij is niet echt overzichtelijk, waarbij de te kleine spiegels ook hun rol speelden.

De auto heb ik aan mijn burjongen gegeven, die er nu met veel plezier mee kan rijden.

Ik kan iedereen die wat langer dan de gemidelde persoon of met een klein budget een Espero aanraden, de betrouwbare opel techniek en het comfort zijn goed op orde.