Dacia Dokker TCe 115 10th Anniversary (2015)
Uitvoering | Dokker TCe 115 10th Anniversary |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
10 jaar Dacia in Nederland
Mijn Dacia Dokker SL 10th Anniversary stond te pronken op de Autorai in Amsterdam. In een exclusieve blauwe kleur; kosmos blauw. De Serie Limitee 10th Anniversary modellen waren te herkennen aan leuke blauwe accenten binnenin. Licht metalen velgen in een soort van gun metal grey. En nog wat accenten aan de buitenkant in die aparte grijze kleur.
De Dokker 2015 werd mijn derde Dacia. De eerste twee waren de Logan MCV. Het model 2009 en 2012 met de twee achterdeurtjes. De Dokker was een waardige opvolger van beide Logans, want een rolstoel past gewoon overeind achterin. Een zee van ruimte.
De 1.2 turbo motor bevalt uitstekend. Lekker veel pit.
In de tijd zijn Dacia's geëvolueerd tot behoorlijk luxe auto's. De eerste modellen waren minimalistische prijsbrekers. De huidige modellen zijn verrassend compleet. En dat kan ik beamen met met bijna twaalf jaar rijervaring met een Dacia.
Voorlopig ben ik nog niet toe aan een nieuwe Dokker. Natuurlijk zijn er dingen die ik ook graag op mijn auto zou willen hebben. Dab+ en een achteruitrijcamera mis ik toch wel een beetje. Zeker omdat beide opties in de gebruikershandleiding van mijn auto uit 2015 reeds beschreven werden.
Natuurlijk is wel iets op te merken aan deze auto. Het dashboard is van hard plastic gemaakt. De geluidsisolatie is beperkt. En zo zijn nog wel wat dingen op te noemen. Het prijsverschil moet toch ergens in zitten.
Wat ik echt ruk vind aan mijn auto is het multimedia-systeem. Vervanging hiervan staat bovenaan de wensenlijst. Vooral de navigatie ergert mij. Adressen die al lang bestaan worden niet herkend. Kaart en navigatie zijn niet geïntegreerd in één functie; twee knoppen op het scherm.
De nieuwere MediaNav Evulution systemen hebben andere hardware. Hierdoor is het mogelijk om Apple CarPlay of Android Auto te gebruiken. Ik ben een ware Apple-fanaat en wil ook gebruik kunnen maken van Apple CarPlay. Al was het alleen al om de navigatie op mijn iPhone te kunnen gebruiken.
Waarschijnlijk kan mijn volgende auto geen Dokker worden. Renault komt weer met een Kangoo op de markt in Nederland. En de Dokker wordt omgebouwd tot Kangoo Express. Geen zekerheid maar geruchten.
Accessoires en opties zijn behoorlijk aan de prijs. Vergeleken met de landen om ons heen betalen wij veel meer. Zo was mijn MediaNav-systeem €795,- in de lijst. Het reservewiel en de achteruitrijsensoren waren ook prijzig.