Citroën XM 2.5 Turbo D VSX (1995)
Uitvoering | XM 2.5 Turbo D VSX |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
In dit geval een 2.5 turbo d Exclusive, uit België.
Dus voorzien van diverse prettige voorzieningen.
Dit is zonder twijfel de meest geschikte auto om mee naar een verre vakantie bestemming te reizen.
Zeer comfortabel, zuinig op de lange afstand (1 op 15 is zeker haalbaar) en erg fijne stoelen.
In deze voiture voel je je echt de koning van de snelweg.
Mijn vriendin is dankzij deze XM autorijden leuk gaan vinden, natuurlijk na een korte gewennings periode. Het overzicht van de auto en de bediening van enkele zaken kun je tot de minpunten toebedelen, maar dan heb ik ook wel zo’n beetje alle nadelen genoemd.
Overigens vind ik de 2.5 TD vele malen beter rijden dan de 2.1 TD.
Hij is een stuk sneller, krachtiger, stiller en soepeler.
Dit exemplaar had ook last van een hoge motor temperatuur waar vaak over gesproken wordt bij deze types, waarschijnlijk als gevolg van het overvolle motor compartiment. Maar dit vormde verder geen probleem bij mij ondanks mijn rijstijl ( rijd meestal 140-160 kmh).
Als je veel kilometers maakt en bovendien van opschieten houdt is dit de ideale Citroën. Inmiddels rijd ik een C5 2.2 HDI autom. maar deze kan niet tippen aan de XM. Diep in mijn hart zou ik best wel weer willen omruilen.
Heb deze voiture gelukkig gekocht bij een dealer, want al na een paar weken was er een probleem met de versnellingsbak, het blokkeer mechanisme van de vijfde versnelling had het begeven.
Verder niets dan vier remblokken vervangen en normaal onderhoud.