Citroen Grand C4 Picasso BlueHDi 150 Business (2017)
Uitvoering | Grand C4 Picasso BlueHDi 150 Business |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Eerste Ervaringen
Eind September 2019 mijn bijna 10 jaar oude P 5008 ingeruild voor een 3 jaar jonge Citroen C4 GP in business versie. Het is weer een 2ltr diesel geworden ivm mijn 1400 kg caravan. Nu met een echte 6-bak automaat, de robotbak wilde ik echt niet. Er zitten veel leuke dingen op en aan, TT navigatie, climate control, adaptive cruise control, lane departure warning, grootlicht assistent, massagefuncties op beide voorstoelen. Oh ja, keyless entry, je kunt de sleutel op zak houden, even de deurgreep aan de binnenkant aanraken en de auto gaat open, aan de buitenkant aanraken en op slot. Starten ook met sleutel op zak.
De automatische achterklep heeft ook een voetveegfunctie, maar dat gaat niet altijd soepel.
Automaat is erg fijn, de automatische start-stop wel even wennen, maar zodra je de rem loslaat slaat ie aan en kun je weg.
Verbruik de eerste 5k varieert van 4,3l/100km op de snelweg (110-125kmh) tot 6,3 l/100km als er veel stadsverkeer en stop/go is.
Erg wennen aan de vele knoppen op het stuur, CC on/off zit aan de binnenkant, de buitenste knoppen zijn de +/-.
De eerste rit dacht ik dat ik tijdens het rijden de CC uitgeschakeld had wat van de 100 ingesteld reed ik ineens 85 achter een vrachtwagen. Er voorbij, weer CC op 100 en een eind verderop weer terug op 90. Toen voelde ik de auto ook inhouden, bleek dus die adaptieve CC te zijn. Om dit inhouden te voorkomen moet ik wel eerder naar de linkerbaan, eerder dan ik met vaste CC zou doen. Voel me dan soms een rijd-in-de-weg voor de achteropkomenden.
De 2 grote displays geven veel info, maar ook veel licht. 's Avonds is dat erg storend; zit wel een nachtstand op, dan dimmen beide schermen en blijft alleen de snelheidsmeter en een paar indicaties aan. OK, maar als je dan bv het radiovolume verandert gaat het onderste scherm aan, maar niet meer uit. Moet dan via de nachtstandknop 2x om het weer donker te krijgen.
Stemcontrole werkt soms leuk, bv bij ingeven navigatiedoel. Hoef je niet omslachtig via het toetsenbord het adres in te geven.

Citroën C4 Picasso 130 PK Shine EAT6 | 360 Camera | Massagestoel | Sensor v+a | ele
- 2017

Citroën C4 Picasso PureTech 130 Feel | Trekhaak | Carplay/Android Auto |
- 2018

Citroën C4 Picasso 1.2 PureTech Business Navi | PDC | Bluetooth | Trekhaak | Clima | Cruise
- 2016