Citroën DS (1968) #2

UitvoeringDS
Versnellingen4, Semi Automaat
Bouwjaar1968
Jaar van aanschaf2007

Mijn tweede DS, sinds de vorige een jaar of 4 geleden overleed heb ik zonder DS geleefd. Nu, na 4 jaar, eindelijk weer een godin. Het betreft een rode DS 2.0 pallas halfautomaat met lederen bekleding en een LPG installatie. Die LPG installatie had voor mij niet gehoeven, het scheelt echter in de kosten. De auto is niet in concoursstaat, vooral de lak is niet echt goed. De auto is ooit overgespoten door een amateur en dat is duidelijk te zien. Verder is de auto eigenlijk in vrij goede staat.

Ik rijd zakelijk een C5, ook hydraulisch geveerd, maar niets kan tippen aan het comfort van de DS. Lekker op zondag, met het raam open, een stuk toeren met de DS. Bij aanschaf reed de auto op zich al niet slecht, na een maand de auto toch nog naar de garage gebracht (garage Sanders in Mariahout) voor een grote beurt, zodat zij ook een beeld hadden van de staat van de auto. Daaruit kwam naar voren dat er een hoogteregelaar kapot was, de koppelingscilinder en dat de benzinetank vervangen moest worden. 1.300 Euro lichter kon ik de auto weer ophalen en kreeg ik een ontzettend fijn rijdende auto terug. De auto loopt fantastisch, de motor loopt als een zonnetje en rijden is weer een feest. Helaas heb ik nu reeds twee keer een lekke band gehad, die ik nog steeds moet laten repareren. Dit gebeurt aankomende week waarna ik weer heerlijk kan zweven.

Auto is verkocht vanwege emigratie naar Australie. Helaas... Veel plezier van gehad, genoten in de zomer van het mooie weer (2007 dan).

Reeds gedaan:

hoogteregelaar kapot --> vervangen