Chrysler Voyager 3.3i V6 SE (1997)
Uitvoering | Voyager 3.3i V6 SE |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Met veel enthousiasme zocht en vond ik een mooie Chrysler Voyager 3.3i SE High roof MPV op gas, met slechts 138.000km op de klok. Na wat recenties te hebben gezocht en overwogen, heb ik deze Chrysler gekocht. Particulier, en gedeeltijk door de dealer onderhouden, maakte ik uiteindelijk een grote fout. Het feit wil dat deze Voyager echt heel veel pluspunten heeft, veel ruimte; vele gebruiksgemakken zoals cruise control, airco, elec. ramen en spiegels, noem het maar op, er is een maar... De auto is niet erg bedrijfszeker, en hoge (onderhouds)kosten zijn dan ook zeker te verwachten. Nadat eerst het gassysteem was vervangen, heel veel van deze types hebben last van "Backfire", ofwel een enorme knal vanuit het vooronder, wat gelijk betekent dat je een nieuw luchtfilterhuis nodig hebt, al zijn hier wel wat foefjes voor om dat te voorkomen, maar wat je er ook aan vervangt; het probleem hou je, zelfs de dealer erkent het probleem. Daarna is een groot gedeelte van het uitlaatsysteem vervangen, en dan niet het lange pijpenstelsel, maar allebei de uitlaatspruitstukken, en het bijbehorende tussenpijpje. Net voor ik de auto kocht is overigens bij km stand 122.000 de automatische transmissie al vervangen, wat ook normaal blijkt te zijn rond die kilomterstand. De twee voorste schroefveren zijn vervangen, en inmiddels heb ik zo"n 8.000 piek in de auto gestoken, en nu is de koppaking er tussenuit geblazen, wat dus weer zo"n 1.000 euro gaat kosten. Al met al ben ik heel erg huiverig geworden van de kwaliteit die Chrysler levert. Misschien is het ook interessant om te melden dat de meeste autobedrijven het probleem herkennen, en weliswaar de schuld aan het ingebouwde gassysteem geven, omdat natuurlijk de gehele motor heter wordt dan bij een benzine gestookt model, maar blijven het een probleem-auto vinden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee