Chrysler Voyager 2.4i 16V SE (2001)

autoreview

Chrysler Voyager

Signalement

UitvoeringVoyager 2.4i 16V SE
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf146.000 km
KM-stand laatst300.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ervaringen met chrysler voyager

 • 300.000 km

Dit is mijn tweede Voyager. De eerste heb ik bij kmstand 320.000 vervangen door exact dezelfde auto, maar dan met de helft aan kilometers. De eerste liep steeds slechter door slijtage aan klepzittingen en (bleek achteraf) een op meerdere plaatsen gescheurde kop. Het byzondere was dat de motor al zeker 50000 tikte en onregelmatig liep, maar hij reed nog en dat was voor mij voldoende. Ik reed in die tijd overigens ongeveer 75000 per jaar (!), en dat waren dus vrijwel alleen maar snelwegkilometers.
Toen echter de LPGverdamper vervangen moest worden en de distributie aan vervanging toe was en nog een aantal klussen was het goedkoper een andere te kopen (tweedehands kosten voyagers byzonder weinig). Eigenlijk was dat vanaf het begin een miskoop, want de motor liep eigenlijk ook niet helemaal lekker. Compressiemeting gaf voor de verschillende cilinders 25%-85%-45%-70% aan. Gewoon heel beroerd dus, en ondanks te weinig vermogen nog steeds in staat om gewoon fatsoenlijk 120km/u te rijden. Besloten om de kop te laten reviseren. Toen de kop eraf was, bleek hij op vijf verschillende plaatsen scheuren te vertonen. Na de kop van de oude voyager (stond nog voor onderdelen in de schuur) gedemonteerd te hebben, bleek daar overigens exact hetzelfde probleem. Kennelijk is dat gewoon een kwaal van de 2.4 liter motor op LPG. Wel byzonder is dat ze hiermee dus gewoon heel lang kunnen doorrijden.
Kop laten reviseren, distributieriem vervangen en uiteraard nieuwe pakkingen. Daarna reed de auto gedurende 80.000 helmaal probleemloos. Behalve een lekke gastank (nota bene slechts 8 jaar oud)en een zeer eigenwijs centraal deurvergrendelingsmechanisme verder geen enkele storing aan gehad. Maar nu sinds de zomervakantie (met caravan door de Alpen) is de motor plotseling weer gaan tikken en schokt hij weer een beetje. Ik herken het probleem nu heel duidelijk (alweer een gescheurde kop)en ik ga dus maar uitkijken naar weer een andere. Overigens ben ik ondanks bovenstaande problemen zeker niet negatief over deze auto. Ik denk dat bij mijn rijstijl en mijn wens om LPG te rijden beter een zwaardere motor past, maar verder is het qua comfort en rijgedrag en ruimte een heerlijke auto. Het zal met zijn gewicht nooit een goedkope auto worden, maar voor een auto van 1800 kilo valt het gasverbruik van 1 liter op 8,5 km mij wel mee. En afschrijving hoef je nauwelijks te rekenen, want tweedehands kosten ze vrij weinig. Alles bij elkaar kost hij veel, maar daar krijg je ook wel heel erg veel nuttige ruimte en heel veel comfort voor terug.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens