Chevrolet Corsica 2.2i LT (1991)
Uitvoering | Corsica 2.2i LT |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Super relaxed rijden tegen een zeer lage aanschafprijs! Lekkere weke vering (superamerikaans) en fijne automaat. Ok, de auto heeft zijn kwaaltjes, de dynamo zit te dicht bij het spruitstuk, waardoor hij snel kapot gaat. Een zwaardere dynamo biedt uitkomst. Ook is bij de automaat, zoals ik heb, de TCC spoel een vervelend dingetje. Blanke lak wil ook wel eens afscheid nemen van de auto of zelfs de lak in zijn geheel. En, helaas, roest is hem ook niet vreemd. Vooral bij dorpels en felsranden motorkap.
Maar ik vergaf hem dat, want ik was helemaal stapel op het beestje. De volgende werd een Caprice.
Mijn uitvoering was echt Amerikaans met enorme achterlichten en kleine kentekenplaten.
- Koppakking (uitdroging doordat hij 2 jaar stil heeft gestaan voordat ik hem kocht)
- TCC - spoel (vervangen door garage is heeeeel duur) was 1250 piek kwijt. Als je het zelf doet, en dat is makkelijk, dan kost het net 100 piek.
- Dynamo (2x) door bovenvermeld probleem.
Voor de rest alleen normale slijtage zaken!
Verder vond ik wel dat bij vochtig weer de auto erg snel besloeg. Als je voor een Corsica gaat, neem er dan eentje met een airco.

Lexus' twee nieuwe SUV's klaar voor debuut

Nieuwe Volkswagen Tiguan krijgt sportief randje

Opel Ascona (1984) - In het Wild