BMW X2 xDrive20d (2018)

UitvoeringX2 xDrive20d
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2019

Fijne auto

Mijn vorige 320D beviel erg goed maar wilde graag weer een nieuwere auto. Wachten op de nieuwe 3 touring duurt mij te lang (en te duur, ik koop nooit een auto nieuw). Nu de eerste kilometers in de X2 gereden. Deze is een jaar oud en met flink de kop eraf! Een erg fijne auto. De wagen is goed gevuld met opties en mooie M Sport X styling (vind ik). Zowel mooie winter- als zomervelgen; gelukkig zaten de wintervelgen er nog onder gemonteerd dus daar hoefde ik niet over te onderhandelen ;-). Je ziet de auto niet veel op de weg, het is wel echt een niche-model. De ruimte binnenin vind ik vrij ruim, onze (grote) hond past prima achterin. De sportstoelen zitten goed. In vergelijking met mijn vorige 3 touring werkt alles een stuk beter en sneller. Draadloos mijn iPhone opladen is ook erg fijn. De DAB-radio met 'gewone' hifi geeft een goed geluid. Ik was huiverig voor de voorwielaandrijving (ook al is dit x-drive; in beginsel voorwielaangedreven) maar dat valt reuze mee. Mijn eerdere Mini Clubman SD had ook voorwielaandrijving maar die vond ik minder prettig en daarom ook na een jaar ingeruild voor een 320D touring. Ik rij gemiddeld 35000 per jaar en dat zal met deze X2 geen straf zijn.

drie maanden verder

Ik heb de auto nu een paar maanden en 11.000 km mee gereden. Ik kan niet anders zeggen dat ik erg tevreden ben met de auto. Er zijn nog geen problemen met de auto geweest (storingen e.d.). Ook het verbruik valt mij mee (1:17). De auto stuurt erg scherp en de wegligging is meer dan ok. De motor heeft voldoende kracht en de auto is dan ook redelijk snel.
De sportstoelen bieden veel steun. De auto is wel wat hard geveerd maar dit bevordert ook de rijkwaliteit en het sportieve weggedrag. Dat de auto in principe voorwielaangedreven wordt, merk je in de praktijk nauwelijks (ik hou van achterwielaandrijving; dit was ook een gok) maar ik weet ook niet zo snel de achterwielen bij mijn X-drive worden ingezet bij snel accelereren.
Er zijn wel een paar negatieve punten. De instap voorin is krap (ik ben zelf vrij lang). Daarnaast werkt de adaptieve cruise control niet heel fijn. Zeker 's ochtends of 's avonds bij laaghangende zon schakelt deze snel uit. Tot slot laadt de telefoon heel erg langzaam op (draadloos). In een rit van 3 uur is mijn iPhone slechts een paar procent bijgeladen terwijl als ik deze met een kabel verbind, gaat dit een stuk sneller. Hebben anderen eenzelfde ervaring?
Al met al een heel fijne auto. Doordat je de auto weinig op de weg ziet, trekt dit regelmatig bekijks! Mocht je een leuke, goed rijdende auto overwegen, is dit een prima optie!!

4,5

PRIVATE LEASE BMW X2

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens