BMW M3 Coupé (1993) #2

UitvoeringM3 Coupé
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf1995

E36 M3 3.0

Na mij 325i sedan wilde ik een E36 M3 voor op circuit te gaan rijden. Mijn oog viel op een rode 3.0 die er nog goed uitzag. Na aankoop bleek deze wagen enorm veel mechanische mankementen te hebben. Ettelijke duizenden euro's later is deze weer als nieuw en kon het modden beginnen.

Upgrades:

- 3.2 caterpan en oliepomp
- wiechers halve kooi in chromo4 staal
- kuisptoelen
- 4 puntsgordels
- OZ ultraleggera met toyo R888
- AP Racing BBK met gele pagid
- Supersprint uitlaatcollector xpipe met dempers decat en eisenmann sport
- OMP sportstuur
- Bilstein PSS9
- H&R stabi's
- Veerpootbrug

De wagen had standaard 278pk en 345Nm, na chiptuning heb ik een mooie 322pk en 365Nm.