BMW iX3 High Executive (2021) #3
Uitvoering | iX3 High Executive |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
1ste elektrische auto
Vanwege overschot in Elektriciteit vanwege vernieuwing en uitbreiding zonnepanelen, omdat ik had besloten om helemaal van het gas af te gaan. Heb ik het volgende aangeschaft: Warmtepomp/Airco's en Accu's voor het opvangen van de stroom om hiermee te handelen besloten om hiervoor een elektrische auto te gaan kopen.
Tevens is mijn hele meterkast hiervoor aangepast en is er later een bijpassende Laadpaal.
Begin mei, na uitvoerige zoektocht(lezen reviews, bezoeken showrooms) en testritten van diverse occasions, gekozen voor de BMW IX3 vanwege de zithoogte, betrouwbaarheid van merk en had ook meteen een goed gevoel in de auto over de bediening van de knoppen en rijgevoel etc.
Testritten gemaakt in de Hyundai Kona, Auto E-tron 50 + 55, Toyota BZ4X en de BMW IX3.
Na 8000 km gereden te hebben ben ik nog zeer tevreden over de auto, gemiddeld heb ik 16,5 KW verbruik per 100 KM. Laad altijd met 11 KW aan huis tot meestal 80%, waarmee ik ongeveer 300 KM kan rijden. Het Snel laden in voor mij niet belangrijk.
Vorige maand zelf de ruitenwissers aan de voorkant vervangen.
Grote voordelen van deze auto zijn:
- Veel ruimte in de auto
- Klimatiseren van te voren kunnen aanzetten
- Cruise control bediening
- Fijne koplampen in het donker(Veel licht)
- Fijne zithouding en comfort
- Snelheid, bijvoorbeeld snel kunnen inhalen
- Lage onderhoudskosten (1ste onderhoudsbeurt na aanschaf 03/2027)
- Super achteruitrijcamera
- Fijne wegligging
- Driving Assistant Plus
- Niet meer hoeven te gaan tanken naar benzinepomp, kan gewoon aan huis "tanken"
- Goede geluidsinstallatie