BMW iX1 xDrive30 (2022) #2
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
BMW iX1 aangeschaft
Deze review gaat over mijn bestelling van mijn BMW iX1
Ik rij nu een BMW 420i van 2015. Een zeer fijne sportieve blikvanger om in te rijden.
Als autoliefhebber ben ik altijd naar de nieuwste modellen aan het kijken. Toen de BMW iX1 uitkwam ben ik in de BMW garage gaan kijken hoe die eruit zag. Netjes! Best groot voor de kleinste X serie! Bijna net zo groot als de X3.
De M uitvoering heeft super strakke lijnen en ziet er een stuk sportiever uit.
Van binnen is het totaal anders dan dat je van BMW gewend bent. minimalistisch met 1 groot breed scherm. Best mooi. De stoelen zien er breed uit, maar zitten heerlijk.
Dan toch maar een proefritje gereserveerd. na 1 maand kwam de demo auto binnen (Dec 2022)
Als auto liefhebber ben ik toch overstag gegaan voor de elektrische modellen. Geen geluid, veel koppel en razendsnel optrekken tot 140 km/p u. Veel comfort door de stilte en toch sneller dan de gemiddelde auto. 5.6 secondjes naar de honderd maakt best veel indruk door deze 4 wiel aandrijver. Het is geen bochtenknaller zoals de 4 serie, maar als voornamelijk zakelijke rijden doe ik dit in de praktijk nauwelijks. Dus comfort vind ik belangrijker.
Deze auto bevalt me erg goed. De testrit heeft me overtuigd! lekkere hoge zit. Toch sportief ogend model en voldoende ruimte voor mijn gezin en de hond in de ruime kofferbak.
Het harman kardon geluidsinstallatie met 12 speakers klinken waanzinnig goed. Deze optie komt er zeker bij.
Thuis heb ik zonnepanelen, dus dat maakt het voor mij extra interessant met de huidige dramatisch benzine prijzen.
Ben verder benieuwd wat de praktijk actieradius word. ik schat zo'n 360km als je zeer zuinig rijd. Tijdens de testrit ging het hard. Snel optrekken met de boost functie op het stuur gaat ten koste van je bereik.
De sfeer opties in het menu zijn ook er leuk. Bij de sportstand kleurt het scherm knal rood en de relax/comfort stand laat een kunstzinnig achtergrondje zien in kalmerende kleuren. heeft wel wat.
Ik heb de auto besteld in de volgende samenstelling:
- Matgrijs (gewoonweg de mooiste kleur)
- M-Pakket
- 19 inch lichtmetaal
- Zwart leder
- Donker getinte ramen
- Nieren in het zwart
- Type aanduiding eraf
- Harman Kardon geluid
Juni 2023 is de verwachte levertijd. kort na de levering zal ik de volgende review plaatsen
- Betrouwbaarheid5

BMW X1 23i xDrive Premium M-Sportpakket
- 2023

BMW X1 sDrive20i Business Edition Plus xLine Aut. - Beschikbaar vanaf: Mei 2023
- 2022

BMW X1 sDrive18i M-sport Automaat | Elektrisch wegklapbare trekhaak | Glazen panoramadak | Comfort access | Sportstoelen | Achteruitrijcamera | Dab | Electrische stoelverstelling met memory | Widescreen display | M adaptief o
- 2022

BMW legt nieuwe typenamen vast

Nieuwe BMW 5-serie en Mercedes-Benz E-klasse klaar voor strijd - Vooruitblik

BMW 435i Gran Coupé - Op de rollenbank