BMW 420i Gran Coupé (2018) #2

BMW 420i Gran Coupé (2018)
BMW 420i Gran Coupé (2018)BMW 420i Gran Coupé (2018)BMW 420i Gran Coupé (2018)BMW 420i Gran Coupé (2018)BMW 420i Gran Coupé (2018)BMW 420i Gran Coupé (2018)BMW 420i Gran Coupé (2018)

Uitvoering420i Gran Coupé
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018
Lezerswaardering: 77%Keuze van de redactie

Eindelijk!

• 15 km

Nog even en dan is het zo ver!
En ondanks dat ik bij sommige reviews commentaren heb gelezen dat de auto nog niet in bezit is en je dus nog geen oordeel over de auto kan hebben, wil ik het voortraject wel delen met jullie met de belofte dat ik regelmatig updates zal plaatsen.

Hoewel het lease-contract van mijn huidige auto (Mini One 1.2) nog ongeveer 8 maanden liep, was ik al stiekem aan het kijken naar de opvolger ervan.

De Mini was onlangs in de werkplaats voor een storing, dus ik maakte een uitgebreid rondje door de BMW-showroom.

Mijn oog viel op een nieuwe BMW 2-serie cabrio in een High Executive uitvoering met optionele M-Sportpakket. Zag er dik uit.
Daarom een proefrit met een demo ingepland en een offerte opgevraagd voor een nieuw te leveren auto.

Offerte was prima en het was wachten op de dag van de proefrit.
In de tussenliggende periode samen met de vrouw des huizes weer naar de showroom geweest om haar de cabrio te laten zien. Op de 1 of andere manier werd ik toen getriggerd door een zilverkleurige BMW die in de showroom stond. Ik ben naar haar toe gelopen en ik was verkocht. Wauw, wat een schoonheid! Wat een mooie 420i GC voorzien van High Executive, M-Sportpakket, 20 inch velgen en M-Performanceonderdelen.

De stoute schoenen aangetrokken en aan de verkoper gevraagd om ook voor deze auto een offerte op te stellen conform dezelfde voorwaarden als de offerte voor de cabrio.
Ik was met stomheid geslagen, het was goedkoper dan de cabrio! Dit stelde ons voor een reuzendilemma, wordt het een cabrio welke qua afmetingen praktischer is, of gaan we voor de looks van de Gran Coupe?

Toen gaf mijn vrouw het antwoord: Nee, het wordt niet weeeeer een zilverkleurige auto (Prive-auto is namelijk ook zilver). Ik kon haar niet overtuigen dat Glaciersilber een ander kleur zilver is als Titansilber...

Dus weer 2-serie cabrio's aan het configureren op de website van BMW, de 1 nog mooier (en duurder) dan de andere en bij diverse dealers offertes opgevraagd voor voorraadauto's. Prijzen lag dicht bij elkaar en ben op een gegeven moment ook gaan zoeken naar 4-serie GC's welke op voorraad stonden. En ja hoor!!!
Al vrij vlot vond ik een bijna identieke 420i GC zoals ik al eerder in de showroom had zien staan, maar nu in de kleur Mineralgrau...
Nu had mijn vrouw geen excuus meer om de auto af te wijzen en ik heb de dealer om een offerte verzocht. Deze was zelfs iets goedkoper als de 1e offerte die ik had ontvangen. Heb een afspraak gemaakt om de auto in de showroom te bekijken en na een paar minuten om de auto heen gelopen te hebben en erin gezeten te hebben, hebben we de deal rond gemaakt.

Over een weekje kan ik haar ophalen en ik zal de bevindingen (en meer foto's en volledige specificatie) uiteraard weer delen met jullie.

Tot die tijd voel ik me als een kind dat niet kan wachten tot het Kerst is...

1e indrukken

• 400 km

Afgelopen zaterdag de beauty opgehaald bij Broekhuis te Doetinchem.
Formaliteiten afgerond, doos bonbons meegekregen en toen lekker gaan rijden.

1e indrukken qua plus- en minpunten:
- De auto trekt veel bekijks door de velgen en m-performance onderdelen, veel positieve reacties. 'Nadeel' is dat ik stapvoets over drempels en op- en uitritten van garages heen moet en niet alle medeweggebruikers hebben evenveel geduld.
- Automaat is heerlijk soepel en schakelt goed op of terug. Heb de flippers nog niet gebruikt.
- Motor klink lekker, heb natuurlijk nog niet volgas gegeven, maar ik heb wel het gevoel dat er veel power is.
- Head-up display is fantastisch en superscherp. Navigatie wordt duidelijk weergegeven en ook kan je door de zenders van de radio of je playlist scrollen. Je hebt je ogen dus in principe altijd 'op de weg'.
- Sportstoelen zitten heerlijk en kun je goed instellen op je eigen zitpositie. Lendensteun is electrisch instelbaar, dus je kan jezelf als het ware inklemmen in de stoel.
- Schuif-kanteldak gebruik ik dagelijks, vooral nu het nog steeds lekker weer is.
- In de koude ochtend is de stuurwiel- en stoelverwarming erg comfortabel.
- Kofferbak is lekker ruim.
- Op de achterbank genoeg ruimte voor mijn 3 kinderen.
- Ambianceverlichting is erg mooi in het donker, net als de portierverlichting.
- Bellen in de auto gaat goed, erg helder geluid.
- Harman Kardon klinkt fantastisch.
- DAB+ werkt ook goed en geluid is kraakvrij.
- BMW connecteddrive is leuk. Je kan van bijv. Spotify je eigen playlist in het display zien en gebruiken. Als je de auto verlaat en daarna weer verder gaat met je reis, pakt hij de playlist weer op bij het nummer waar het gebleven was.
- Geen last van windgeruis langs de voorstijlen.

Als ik een punt van kritiek kan noemen, dan is het wel dat de auto niet echt overzichtelijk is. Bij met name smalle ingangen van garages is het goed kijken of je aan weerszijden genoeg ruimte hebt. Denk dat het een kwestie van wennen is aan het formaat.

Tot zo ver mijn 1e indrukken. Ik zal binnenkort meer foto's uploaden.

4 maanden verder

Inmiddels ruim 4 maanden verder en kan niet anders zeggen dat de auto zeer goed bevalt.

Ik krijg nog steeds veel complimenten over hoe de auto smoelt, lekker agressief :-)

In mijn vorige verslag had ik al vermeld dat de auto niet overzichtelijk is en dat heeft geresulteerd in een flink beschadigde velg bij het uitrijden van een parkeergarage. Laag randje niet gezien en het geluid van het schrapen van de velg langs het stenen randje ging door merg en been. Gelukkig een goede velgendokter gevonden en binnen 2 dagen zag de velg er weer uit als nieuw.

Ik rij relatief veel korte afstanden en bij veel stadsverkeer en provinciale wegen rij ik altijd in de eco-pro modus. Hier is al veel over gezegd en geschreven, dus ik zal dat niet doen, maar ik ben er wel van overtuigd dat dit wel scheelt qua benzineverbruik, vooral als je goed anticipeert want de auto zeilt lekker door in deze stand.

Sportmodus gebruik ik zelden, maar is wel lekker om te doen als je zin heb om lekker te gassen.
Verbruik is ligt momenteel gemiddeld op 9l/100 km en dat komt voornamelijk door de vele korte stukjes.
Verbruik op de snelweg is ongeveer 6l/100 km. Dan rij ik iets boven de maximaal toegestane snelheid.

De Harmon-Kardon klinkt goed met lekker veel bas, equalizer is goed instelbaar.

Connected app gebruik ik niet heel veel, af en toe stuur ik wel wat adressen voor de navigatie door. Zodra je telefoon dan verbinding heeft met de auto, wordt de route al gestart in de navigatie. Dat is wel handig, want je kan meteen wegrijden ipv het adres invoeren.

De i-Drive werkt geweldig en zeer intuïtief. Ook spraakcommando's worden feilloos uitgevoerd.

Schuif- en kanteldak is comfortabel en gebruik ik nog steeds veel.
Stoel- en stuurwielverwarming is lekker behaaglijk.

De kofferbakruimte is ruim genoeg om met het gezin op vakantie te gaan.

De automaat werkt uitmuntend, zou niet meer anders willen.

Drempels neem ik nog steeds stapvoets, m-performance voorbumper is erg laag maar tot nu toe zonder schade :-)
Ook in de wasstraat levert dit gelukkig geen problemen op.

In het donker bij de auto aankomen, is echt een feestje met alle verlichting dat je welkom heet.

En ik heb me er al vaker op betrapt dat ik de auto even nakijk als ik wegloop van haar...

1 jaar verder

3 eigen foto's toegevoegd.
De auto bevalt nog steeds meer dan uitstekend. Elke dag in- en uitstappen met een big smile. Je trekt de auto letterlijk aan als een jas, zitpositie is erg goed en je "valt" in de auto.

Behalve de reguliere onderhoudsbeurt geen issues te melden. Met de kwaliteit zit het gewoon goed.

Speciale aandacht voor de head-up display: Als je dit eenmaal gewend bent, dan pas besef je hoezeer je dat mist als je in een andere auto rijdt dat deze optie niet heeft.

Afgelopen jaar heb ik een aantal opties laten coderen, zowel aan in- als aan exterieur en dat maakt de auto dan net iets persoonlijker.
Aantal van de gecodeerde opties:
- DVD vrijgeschakeld tijdens het rijden;
- Akoestische ont- en vergrendeling;
- Opstartdisplay aangepast met M-logo's;
- Kofferbak openen en sluiten met afstandsbediening;
- US side-markers ingeschakeld;

Verbruik van de auto varieert per tankbeurt, maar gemiddeld genomen ongeveer 14 km/liter.
Tevens is de auto goed te gebruiken met het gezin qua ruimte en inhoud van de kofferbak welke ruimer is dan op het eerste gezicht doet vermoeden.

Rustig cruisen met de auto is geen probleem, maar goed aan het gas hangen vindt de auto nog veel fijner ;-)

Bijna 2 jaar de mijne

Zoals zovelen heb ik het afgelopen halfjaar veel minder gereden als gehoopt.
De kilometers die ik maak, geniet ik extra van.
Verder geen bijzonderheden te melden.
Heb wat foto’s toegevoegd die door mijn zoon gemaakt zijn. Hij is zelf een nog grotere autofanaat dan ik!

Nog steeds genieten

Na 2,5 jaar bevalt de bolide nog steeds uitstekend.
Geen kraakje, geen piepje en geen storingen.
Binnenkort banden vervangen en verder is het genieten met een hoofdletter G!
Nieuwe foto’s toegevoegd.

Auto is weg!

Na vele prettige kilometers liep ik stom toevallig tegen een andere auto aan welke mijn hart nog sneller heeft doen kloppen....

In februari van dit jaar proefgereden met een Porsche Taycan 4s en ik was om!
Vrij snel na de eerste proefrit heb ik een Taycan RWD besteld en op 22-05-2021 opgehaald bij de dealer en ik zal binnenkort een eerste review hiervan posten.

De schitterende GranCoupe is overgenomen door een andere liefhebber en ik wens hem veel plezier toe met zijn "nieuwe" bolide!