BMW 330xi Executive (2000)
Uitvoering | 330xi Executive |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
bmw 330xi review
Na een tijd gereden te hebben in een bmw330d,
wilde ik nadat ik minder km ging rijden
hetzelfde model maar dan in benzine vorm.
Mijn oog viel op een nette 330xi met alle opties. De auto is in 2005 ingevoerd door de 2e eigenaar en ik heb de auto van hem gekocht in 2011.
Het betreft een zeer nette bmw ondanks de hoge km stand. Maar wel altijd dealer onderhouden. Verder heeft de auto nagenoeg alle fabrieksopties, bijvoorbeeld: Harman Kardon hifi, m-pakket af fabriek, lederen sportinterieur electrisch verstelbaar en verwarmbaar, schuifdak, navi prof, telefoon,zonnerollo,ect.
Ik was eigenlijk op zoek naar een 330i, maar kwam deze 330xi tegen (vierwiel aangedreven) en ben daar zeker niet ontevreden over. Zeer veel grip (met name ook door de 4 nieuwe winterbanden) en vermogen. Zeker in de winterperiode is dit zeer prettig.
Ik ben nog niet veel minpunten tegengekomen maar dat komt omdat ik de auto nog maar enkele maanden in bezit heb.
Alleen vind ik dat er wat speling zit op de zgn. cardan as zit (komt waarschijnlijk door de km stand en vele accellereren en heb ik een lek gehad in het koelvloeistof reservoir (waarschijnlijk kapot gevroren)
Maar verder ben ik zeer te vreden over dit model en de rijeigenschappen.
Verder verslag volgt.
verbruik en rijeigenschappen
Doordat de bmw vierwiel is aangedreven zitten er andere assen op. Daardoor staat de auto iets hoger dan een standaard 330i.
Qua rijeigenschappen kan ik weinig verschil ontdekken tussen de 330d (alleen meer grip natuurlijk met nat weer en winter)De 330d wilde wat meer uitbreken dan de 330xi.
Het verbruik is natuurlijk een ander verhaal. In de 330d haalde ik een gemiddelde van 1 op 14-15. In de 330xi haal ik met moeite 1 op 9 gemiddeld. maar de benzine versie is sneller en het geluid vind ik aantrekkelijker dan een diesel ( hoewel de 6 cilinder diesel ook niet echt slecht klonk)
Het olie peil zal ik in de gaten houden maar ik heb in het verleden nooit echt last gehad van veel olie verbruik. Volgens mij hebben de M versies daar alleen meer last van.