BMW 328i Executive (1998) #3

BMW 328i Executive (1998)

Uitvoering328i Executive
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2006

Na overgeplaatst te zijn in mijn functie moets er een alternatieve brandstof komen voor de benzine 323i. het werd na wikken en wegen een 328i met weinig kilometers waar ik zelf lpg in heb laten bouwen.

De auto in kwestie heeft maar 87.000 gelopen en is orgineel nederlands. Alle boekjes en stempels zijn erbij. De NAP heb ik laten checken en die klopte. Wel is het een schadeauto, maar de fotos van de schade waren erbij en de airbags waren niet afgegaan. Het herstel leek netjes gedaan te zijn op de imitatiebumpers na. Jammer maar niet jammer genoeg om deze beul te laten staan.

Het betreft een zeer luxe auto met vol leer, clima, cruisecontrol, regensensor, auto-dimmende spiegel, tractiecontrol, parkeerhulp en tiptronicautomaat. Dat is nog eens een verschil met de vorige BMW...

De prestaties zijn niet veel beter dan de 323i die ik ervoor reed, welliswaar iets meer power maar ook meer gewicht en een automaat. Ook de LPG installatie kost wat vermogen, al loopt hij er uitstekend op.

Het verbruik is wel flink gestegen op LPG. Van 1 op 9.5 op benzine naar 1 op 8 op LPG. Maar de brandstof kost nog maar 55 cent per liter...En nadelen heeft het niet, er is een ringtank van 60 liter geplaatst.

Probelemen zijn zeer beperkt. Er is een probleem met een vastzitende remklauw geweest, de regensensor heeft deed het na aankoop niet(reset computer was de oplossing) en de onderhoudskosten zijn iets hoger dan bij de 323i, maar het is nog altijd keurig. Wel ben ik de voorbumper zat, er gaat een M-Technicbumper komen, orgineel BMW. Er is één probleem met het de Vialle LPG installatie geweest, deze is onder garantie verholpen. het werkt nu feilloos.

Voordelen
- stuurgedrag/weggedrag
- REMMEN
- Comfortfuncties weken echt goed
- Stoelen
- Mooie auto wat mij betreft

Nadelen:
- Kosten wat hoger dan de vorige BMW
- Nog altijd iets zoekerig op snelweg
- Banden slijten hard