BMW 323Ci (1999) #2
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 135.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
BMW 323ci 1999
Bij deze een review van mijn 3e auto.
Eerst en vooral, waarom heb ik gekozen voor deze wagen?
Na het verkopen van mijn Honda Civic was en aangezien ik sinds kort samenwoon, was het plan om één auto over te houden en daar samen met mijn vriendin mee te rijden.
Dit bleek al snel geen optie, en vooral niet omdat ze een Seat Ibiza 1.2 Ecomotive bezit, waar ik maar niet aan kon wennen. Vrij zuinig is die wel, maar daar is ook alles mee gezegd, de frustratie was al snel heel hoog bij mijzelf vanwege de extreem trage motor.
Zodoende, op zoek gegaan naar een BMW, had ik ervoor al gehad, en was toch goed bevallen. Het budget dat ik voor de auto wilde uitgeven was vrij beperkt, dus was ik al snel aan het uitkijken naar een E46.
Op korte tijd mijn auto gevonden, particulier gekocht. Ik wilde in het bijzonder een 323 omdat deze nog binnen de perken te houden is qua verzekering en taks (in België) en omdat het koppel toch beduidend hoger is dan bij bv. een 320. En uiteraard was een 6 cylinder vanzelfsprekend.
De motor zelf is heel soepel, pakt onderaan ook goed op (groot verschil tov de Civic), trekt goed door en het geluid is ook aangenaam te noemen. Wel merk ik een wel groot verschil als de naftbak vol/leeg is, indien bijna leeg is de wagen opvallend sneller. Maar ten alle tijden heb ik nog niet het gevoel gehad dat ik iets te kort kwam. Topsnelheid al getest, was exact zoals in de handleiding, 235 - 240 Km/h.
Wat betreft het comfort moet ik zeggen dat de auto ook niet slecht scoort. Ik heb nooit last na een iets langere rit en mijn coupé heeft een sportonderstel. Stuurgedrag is uitstekend, direct genoeg, alleen helt de auto soms lichtjes over in de bochten.
Het interieur is naar mijn gevoel hoogwaardig voor een auto uit 1999. Het is trouwens een groene metallic van kleur aan de buitenkant en het interieur is beige leder, in combinatie met houtafwerking. Dit geeft voor mij toch altijd een meer luxueuze uitstraling dan een zwarte binnenbekleding.
Voor de liefhebbers zal ik nog enkele opties opsommen:
- PDC Achteraan
- Zonnescherm aan achterruit
- Lichtpakket
- Neerklapbare achterbank
- Sportonderstel
- Radio Business
- ...
Wat betreft de opties, zonnescherm is echt iets overbodig. Wat ik vooral mis is cruise control en stuurbediening, bizar dat deze er niet op zitten.
Heeft de auto ook negatieve punten? Uiteraard, alles heeft een keerzijde, en dit het verbruik. Daar zeur ik niet over, want wist ik van tevoren. Dit ligt nu gemiddeld op 11l/100 Km. Veel beter is er niet uit te halen, bij traag rijden 10l/100 Km.
Wegens nieuwe job deze wagen verkocht. Is nu 3 maanden geleden, en heb nog steeds spijt. De 6-in-lijn is qua motor moeilijk te overtreffen.