BMW 320d Touring (2012)
Uitvoering | 320d Touring |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eerste BMW zelf geimporteerd, positieve ervaring
In 2017 heb ik deze BMW gevonden in Hannover bij een handelaar die al zijn auto's inkoopt bij de BMW dealer. Volledige historie was aanwezig, auto was schadevrij en had aantoonbaar 500 km geleden zijn laatste grote beurt gehad bij de dealer. Na contact gehad te hebben met de BMW dealer in Hannover, op reis gegaan. De Auto bleek exact zoals beschreven. Na een proefrit tot koop overgegaan. Met een 15 daags kenteken de auto zelf naar Nederland gereden.
De RDW keuring incl APK verliep zonder problemen. Sowiezo viel het hele importproces mij 100% mee. Met relatief weinig werk kun je een flinke besparing realiseren. Bovendien is in DUI het aanbod 320D's met 182 PK aanzienlijk, in NL zie je eigenlijk alleen maar de EDE versie.
Ik heb een relatief basic uitvoering maar met een aantal fijne opties: Harman Kardon audio, Nav Pro, PDC voor en achter, Stoel en stuur verwarming, Alu afwerking en Xenon.
Inmiddels zijn we ruime een jaar en bijna 50K km verder. In algemene zin kan ik niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben met de auto. Los van het reguliere onderhoud, dat ik bij de BMW dealer heb laten uitvoeren en een preventieve onderhoudsbeurt voor de automaat bij ZF, heb ik enkel te maken gehad met een defect portierslot. Dat betekent niet dat onderhoud goedkoop is; inclusief banden reserveer ik daar 2k per jaar voor en dat geef ik er ook wel aan uit. Daar krijg je dan wel een heerlijk rijdende auto voor terug. Eigenlijk kan ik maar 1 minpunt noemen en dat is het binnen in de auto relatief lawaaiig is bij hogere snelheden, zeker icm 18 inch wielen. Verbruik zit ongeveer op 1-op-19, dus heel acceptabel icm automaat.
Na twee jaar en ongeveer 90K kilometer de auto verkocht aan een familielid. Ik wilde graag nog eens een BMW 6 cilinder diesel kopen en deze heb ik inmiddels weer in Duitsland gevonden. Afgelopen jaar geen problemen gehad. Voor overdracht heeft de auto nog een beurt gehad bij de BMW dealer + airco service. Hierbij kwamen geen bijzonderheden naar voren. Kortom nog een top auto waar nog veel plezier beleefd aan gaat worden.