Audi A6 Avant 2.7 TDI (2009)

Audi A6 Avant 2.7 TDI (2009)

UitvoeringA6 Avant 2.7 TDI
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Prima auto en fijne reisgenoot

Toen we in 2009 terugkeerden na mijn werkperiode in Rusland, heel erg getwijfeld wat te doen. Als we de Mercedes mee wilde nemen, moesten we hem een bepaalde tijd blijven rijden, en dit zagen we niet echt zitten. Niet omdat het geen fijne auto is, maar omdat we een GL niet thuis vinden horen op de Nederlandse weg en omdat we niet meet zo'n grote auto nodig hadden. Voor als we familie over hadden waren 7 stoelen erg fijn, maar hier zijn ze niet nodig. In Nederland zijn we weer gaan zoeken naar een ruime auto met automaat en een diesel of hybride motor. Deze auto's hebben we onder andere in overweging genomen:
-Lexus RX400
-Volvo XC60 D5
-Volvo V70/Xc70 D5
-Mercedes GLK 320 Cdi
-Mercedes ML 350 Cdi
-Mercedes E 320 Cdi
-Audi Q5 3.0 Tdi
-Audi A6 2.7 Tdi
Naar die laatste ging mijn voorkeur en die van mijn vrouw uit. Mijn echtgenote is hoofdbestuurder, en zij vind deze auto ook een van de mooiste stationwagens leverbaar. Geen Quattro versie, maar gewoon tweewielaangedreven. Dit omdat AWD meer verbruikt en in Nederland niet noodzakelijk is. Met sneeuw is het fijn, maar die 3 weken per jaar is de moeite niet. Bovenop de standaarduitrusting gekozen voor een MMi systeem, uitklapbare trekhaak, electrische achterklep, parkeersensoren achter en sportstoelen. Lederen bekleding wilde ik er naderhand in laten zetten, maar we vinden de stof mooi en hij bevalt goed. Leer is er na 3 jaar nog niet van gekomen! En hoogstwaarschijnlijk gaat het ook niet meer gebeuren.

Voordat we uit Rusland vertrokken, was ik al terug geweest naar Nederland om de auto te bestellen. Toen we in 2009 in Nederland terugkwamen, konden we hem dus meteen ophalen.

Na 3 jaar met de Audi te rijden bevalt de auto ons nog steeds heel goed. Al meerdere keren met de auto op vakantie geweest, en daar heeft Audi de A6 voor ontworpen denk ik. 2 golfsets met buggy plus bagage gaan in de kofferbak, en de achterbank blijft vrij voor onze hond. Motor heeft voldoende kracht, en de Variomatic zorgt voor veel rust in de auto. In de S stand kun je de auto met denkbeeldige verzetten hoger in de toeren jagen. Vind ik zelf vrij onnodig, maar het kan wel. De V6 kan sportief rijden maar voor lange afstanden heel comfortabel en rustig. Een V6 zoals een V6 moet zijn. Topsnelheid heb ik, nog mijn vrouw, uitgetest.

Kosten:
Buiten onderhoud en 1 set nieuwe banden geen onkosten gehad. Verbruik ongeveer 1 op 12,5... Een 2.0 doet het beter maar die mist souplesse als u het mij vraagt.

Het is mij helaas nog niet gelukt om foto's bij de review te zetten, maar in de loop van de week zullen ze er wel op staan.

Ook winterbanden

Vandaag heb ik op de A6 ook de winterbanden laten leggen. De andere zomerbanden waren aan vervanging toe, en aangezien de winterbanden er anders toch over een paar weken op zouden moeten heb ik ze er nu maar op laten leggen. De auto gaat morgen met mij en 3 vrienden voor het weekend mee naar België om daar te golfen, en in dat gebied is met dit drassige weer iets meer profiel geen overbodige luxe. Ik zal daar ook nog even een mooie foto van de auto maken en uploaden.
Tevens kwam ik er gisteren avond achter dat mijn grootlicht het niet meer deed. Met uitlezen kon de dealer in eerste instantie niks vinden, maar binnenkort gaan ze nog een keer uitlezen en dan hopen we een probleem te vinden.
Ik moest door naar een afspraak, en had geen tijd om te wachten, dus kreeg ik een auto mee. Een A4 3.0 Tdi Quattro. Lekkere auto om in te rijden, maar wel kleiner dan de A6. Ik zou er wel in kunnen rijden maar ik vind onze eigen A6 fijner en rustiger.

Conclusie tussentijds

We zijn weer terug uit België, en we hebben een heerlijk weekend gehad. Lekker kunnen golfen, met als hoogtepunt natuurlijk het mooie weer van zondag. Ook zaten we in een prachtig hotel en hebben we heerlijk gegeten. Vijf personen, 5 golfsets en bagage passen in de auto. Vlot rijden gaat ook nog met de auto. Gewoon lekker met de maffe Belgen mee rijden door de heuvels.

Ik heb boven de update "conclusie" gezet, omdat ik mijn conclusie wil trekken tot nu toe.
CVT
Mijn ervaring met deze versnellingsbak tot nu toe, is heel erg goed. Je hebt geen schokkerige schakelmomenten, altijd voldoende koppel en een voordelig verbruik. De S-stand maakt het mogelijk om te rijden zoals je zou doen in een S-tronic, alleen dan vlotter en soepeler.
MMi
Prettig systeem, fijne kaarten en makkelijke bediening. Een paar maanden terug de 2012 kaarten aangeschaft, en deze kun je in een uurtje tijd overzetten op een SD-kaart van minimaal 8 gb. In het andere slotje heb ik een kaartje zitten met muziek.
Wel mis ik de mogelijkheid om een andere stem in te stellen. Ik vind deze stem te veel op Beatrix lijken.
Motor
Fijne zescilinder. Verbruik valt ook niet tegen. Geeft een erg karaktervol geluid, ook koud goed aan te horen.
Meubilair
De optionele sportstoelen zitten erg goed. Zoals eerder vermeld geen leer, want ik vind het stof erg mooi. De achterbank heeft ruimte genoeg voor drie volwassenen, en veel beenruimte.

Nog steeds geen groot licht, maar dat gaat de dealer binnenkort voor mij oplossen.

Fijne auto, die A6. Ook na 3 jaar verveelt hij nog helemaal niet. Over twee jaar gaat hij weg denk ik, want ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in dit product van VW.

Wreed accident!

Gisteren ben ik nog even naar mijn neef geweest. Met het parkeren voor de deur kwam er een vrachtwagen net iets te dicht langs en deze trok een grote kras over mijn auto heen en reed op het laatst mijn spiegel kapot. Erg jammer, maar deze dingen gebeuren nou eenmaal. Dat waren de chauffeur van de vrachtwagen en ik het samen eens. Netjes een schadeformulier ingevuld, mijn spiegel provisorisch gerepareerd en meteen met de garage gebeld. Ik kom meteen terecht, en ben er dus meteen langs gereden. Waarschijnlijk is hij vrijdag weer klaar. Ik zal zo snel mogelijk een foto plaatsen.

In de tussentijd hebben we een Q3 meegekregen. Tot nu toe ben ik heel positief. Het is een 2.0 TFSI met automaat. Lekker vlot, maar hij verbruikt wel redelijk veel!

Weer op de weg

Het is allemaal heel netjes gerepareerd. Toch fijn om je eigen auto weer terug de hebben! Ik heb ook nog even een foto geplaatst, aan de onderkant kun je duidelijk een grote kras zien, en de kapotte spiegel. Maar de deuk op de wielkast is minder goed te zien...

PRIVATE LEASE Audi A6

Lezersreacties (9) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum