Audi A6 Avant 2.0 TDI (2007)

Audi A6 Avant 2.0 TDI (2007)

UitvoeringA6 Avant 2.0 TDI
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2006

Eindelijk lang verwachte Audi A6 avant in m’n garage staan (privé aankoop). Zoals velen al kunnen vermoeden is de motorkeuze (2.0 tdi) louter een fiscale kwestie. De kleurkeuze is een punt van discusie geweest en is uiteindelijk voor quartsgrijs besloten. Om eerlijk te zijn een keuze uit luiheid want met 2 kleine kinderen en ons klimaat (en de ervaring met zwarte en donkere kleuren)... Het is een vrij sobere grijze kleur die naar de reactie die ik krijg idd eventjes moet wennen maar meer en meer in het straatbeeld veschijnt op de A6 (nieuwe kleur op modeljaar 2007). Het interieur is van fabriek af zwart leder geworden. Het is met dezelfde luiheid gekozen (vorige was beige leder en na 3 jaar niet meer om aan te zien, te danken aan onze kleine spruiten) de opties zijn oa: xenon + leds, cruise control, mmi/dvd, leder, privacy-glass, cd-lader, comfort airco, verwarmbare zetels, chroom line, parkeersensoren, metaalkleur, multifunctioneel stuur en ik heb er waarschijlijk nog een aantal vergeten!
Wilde nog meegeven dat ik de Audi-showroom binnenstapte met als doel een A4 avant te kopen en buitenkwam met een order voor deze A6 avant. Het is duidelijk dat ik vrij ver over mijn budget ben gegaan maar nu reeds heb ik wel al spijt dat ik geen automaat heb genomen. Omdat ik al een groot stuk boven het budget ben gegaan was dit niet meer haalbaar! Toch een vrij complete wagen naar mijn bescheiden mening.

UPDATE 5000KM : gelukkig nog geen problemen met de wagen en alles verloopt goed. Een groot comfort aan boord en een voldoende pittige motor voor z’n 136pk , idd een beetje luide motor met koude start maar na enkele ogenblikken zoemt hij als boter... Ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop!
Na 8000 km nog steeds geen problemen gehad. Een beetje olie bijvullen en enkele kleine ergernissen mmi/ gps/ dvd de gps werkt vlekkeloos maar her begeleidende Engelse kapstemmetje is een grote ergernis - het gekletter bij koudstand maar dit wisten we reeds voor onze aankoop en het is trouwens voorbij op 20 seconden...

UPDATE 13000KM : Alles verloopt momenteel naar wens en zoals de dealer voorspelde begint de wagen veel soepeler te rijden en speciaal het schakelen is een stuk aangenamer geworden vergeleken met de eerst 10K!
Een tegenvaller voor deze ’kleine’ 2liter is het ’gemengd’ verbruik die toch een pak hoger uitvalt dan aangegeven op techn fiche +/- 9,1 op 100km , het verbruik op autowegen ligt dan weer lager dan aangegeven +/- 5.5 op 100km
De wagen is ondertussen ook niet meer ’schadevrij’. De echtgenote had een aanvaring met de electrische garagepoort (wagen stond in garage te dicht tegen de poort , ik kom thuis met andere wagen en doe de poort op afstand open terwijl de bumper ’tegen’ de poort staat) dus hij kan eerstdaags naar dealer... Kostprijs 900 euro’s - wordt vervolgd.

PRIVATE LEASE Audi A6