Audi A4 Avant 2.0 TFSI 180pk Pro Line S (2011)
Uitvoering | A4 Avant 2.0 TFSI 180pk Pro Line S |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
A4 Avant 2.0 TFSI 180pk Pro Line S
Na 9 maanden wachten afgelopen maandag eindelijk mijn nieuwe auto opgehaald bij de Audi fabriek in Ingolstadt. Het is een Audi A4 2.0 TFSI 180pk Pro Line S geworden. Wat een feest!!
De auto ophalen in Ingolstadt is fantastisch, we zijn met de trein gegaan en de taxi van het station in Ingolstadt naar ons hotel was gratis. De taxi chauffeur zag aan de tas (waar de kentekenplaten in zitten) dat we een Audi op gingen halen en dan zijn de taxi kosten voor Audi. Helemaal top. De volgende ochtend om 08.30 melden in de fabriek waar je uiterst correct ontvangen wordt en de dag wordt uitgelegd. Eerst even een lekkere Cappuccino waar het cacaopoeder in een Audi logo gestrooid is. :)
Om 09.00 uur was het zover, de Auto werd binnen gereden en nu de uitleg. Vriendelijke dame die alles weet van de Auto. 30 minuten uitleg gehad en toen naar buiten. Nog een rondleiding gehad in de fabriek waar 98% geautomatiseerd is. Wat een perfectie en oog voor detail. Geweldig om te zien! Na een gratis lunch en een bezoek aan het Audi museum zijn we vertrokken. Op naar de autobahn!
Helaas mocht ik tot de 1000 km niet boven de 3000 toeren komen maar dat is 160 km p/u. Snel genoeg dus om te wennen. Dan voel je dat het toch een stapje hoger is als mijn vorige auto. Wat een wegligging en comfort. Ik heb wel het s-line sportonderstel en was bang dat deze te stug was maar in tegendeel. Zeer comfortabel en strak als het moet. Het gevoel als je 160 rijd dat het 100 is. Stuurt zeer direct en geeft goede feedback aan het stuur.
Inmiddels een week verder en 1200 km op de teller. Elke rit is geweldig en het vermogen is nu vol te benutten. Ik moet zeggen dat de 2 liter een zeer goede keuze is. Het maximale koppel heb je al bij 1500 toeren en dat merk je.
Ik kan niets anders zeggen dat ik vol tevreden ben en geen op of aanmerkingen heb. Op naar vele tevrden kilometers!