Audi A4 Avant 2.0 TDI 143pk Pro Line S (2012)
| Uitvoering | A4 Avant 2.0 TDI 143pk Pro Line S |
| Versnellingen | 1, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 13.500 km |
Aanschaf en eerste ervaringen
In Januari ben ik me gaan orienteren op een andere auto. Ik reed op dat moment in een Toyota Avensis en wilde graag een segment hoger gaan rijden. Als eerste met een Volvo V60 D3 Summum Business line proef gereden. Dit betrof een demo met 11.000 km op de teller. Eerlijk is eerlijk deze auto reed voortreffelijk. Daarna ben ik naar een jonge gebruikte Audi A4 Avant gaan zoeken. Deze zoektocht viel niet mee, omdat ik een automaat zocht i.c.m. een pro line S uitvoering. Toen de stoute schoenen aangetrokken en met mijn keurig gepoetste Toyota naar de Audi dealer gereden (ADC in Helmond.
Gelijk werd ik er daar op geattendeerd dat er binnen 10 dagen de eerste showroommoddelen van de facelift binnen zouden komen. Desondanks toch een proefrit gemaakt met het oude model en de auto samengesteld. Het is een Audi A4 Avant 2.0 Tdi multitronic Proline S geworden in de kleur Daytona grijs. Enige accesoires die ik heb bijbesteld zijn rubber mattenset en zonnegordijntjes voor de achterramen.
Op 16 juni mocht ik de auto gaan ophalen. Alleen dit is al een groot feest. De verkoper nam uitgebreid de tijd en nadat de papierwinkel was afgehandeld werd de auto van A tot Z helemaal uitgelegd. Over ADC Helmond tot nu toe niets dan lof. Perfecte service en een verkoper die uiterst zijn best doet om het je naar de zin te maken.
Inmiddels heb ik 13.500 km gereden en tot nu toe heb ik alleen maar zorgeloze kilometers gehad. Ieder kilometer is een genot in deze auto. De automaat, de motor, het interieur en natuurlijk het exterieur het is in 1 woord perfect. In het begin was ik bang dat de auto te stug zou zijn, maar ik heb gelukkig gekozen voor het sportonderstel (-20 mm) ipv het proline S onderstel (-30 mm). Dit maakt een erg groot verschil. Verder is de audio installatie van een sublieme kwaliteit. Ik heb natuurlijk nooit de B & O uitvoering gehoord maar deze installatie is meer dan voldoende.
Natuurlijk heb ik ook wel enkele kleine minpuntjes. Op dit moment is het verbruik 1:14,5. Dit is op zich een net verbruik maar volgens opgave zou de auto zuiniger moeten zijn. Verder heb ik de standaard S-line stoelen met in het midden stof. Deze stof is behoorlijk gevoelig en door mijn werk heeft dit behoorlijk wat te lijden. Ik overweeg daarom om in de winter het interieur volledig in leer te laten ombouwen. Als laatste, maar dat wist ik van tevoren, is het geen pakezel. De Toyota was een stuk ruimer, maar voor die ene keer per jaar dat het echt nodig is (vakantie), is daar wel mee te leven. De rest van de tijd rijd je dan immers wel in een super gelijnde auto.