Audi A4 Avant 2.0 TDI 143pk Pro Line (2008)
Uitvoering | A4 Avant 2.0 TDI 143pk Pro Line |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste week
Na een aantal maanden te hebben gezocht op het internet eindelijk de keuze gemaakt. Nu een week de trotse eigenaar van een nieuwe model A4. Er zitten oa de volgende opties op:
Multitronic automaat
MMI
Parkeersensoren voor en achter
Regensensor
Xenon met LED dagverlichting
Stoelverwarming
Navigatie
De auto is geleverd met winterbanden en dat was de afgelopen week geen overbodige luxe. Ervaringen tot nu toe zijn positief.
Ik heb nu 1000km gereden en ben tot nu toe erg tevreden. De multitronic is erg goed, rijd fantastisch. In het begin wel even wennen dat er met een constant toerental wordt geaccelereerd.
De commonrail diesel is werkelijk een vooruitgang ten opzichte van de oude pompverstuiver. Minder lawaai en trillingen een hele verbetering. Vermogen is ruim voldoende voor deze auto. Over het verbruik kan ik nog niet veel melden, de boordcomputer staat nu op 6.4 per 100km. Dit is ten opzichte van mijn vorige auto wel iets meer, denk dat dit mede door de multitronicbak komt.
De auto is van binnen een klein stukje groter dan de vorige A4, dit is vooral te merken op de achterbank. Je kan daar iets rianter zitten.
Een negatief punt, ik ging ervanuit dat er altijd bluetooth telefoon voorbereiding icm MMI aanwezig was. Dit blijkt niet zo te zijn.