Audi A4 Avant 1.9 TDI 130pk Pro Line (2003)
Uitvoering | A4 Avant 1.9 TDI 130pk Pro Line |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wat een klasse
Ik heb deze mooie Audi A4 aangeschaft bij autobedrijf Den Haan in Middenmeer. Ik had deze vier weken eerder gezien bij de aanschaf van een passat variant TDI uit 1997. Deze was bedoeld als tweede auto voor de vakantie. We hadden op dat moment ook een Alfa 156 Selespeed. Mooi, maar niet zoveel ruimte om als jong gezin gemakkelijk mee op vakantie te gaan.
De passat maakt ondanks de leeftijd een prima indruk en ik vond het koppel van de TDI geweldig. Natuurlijk was de Alfa veel sneller, maar de passat voelde door het koppel veel krachtiger aan!
Ondertussen bleef die mooie A4 Avant TDI 130 PK Exclusive uitvoering, die ook nog eens ABT getuned was tot 155PK en 365NM koppel door mijn hoofd spelen....
Terug van vakantie ben ik terug gegaan en kon ik de Passat zonder waardeverlies inruilen op de A4. Bij de proefrit was ik zeer verbaast over de enorme power die uit 1.9 blok werd geperst. Ik was toch wat gewend met de Alfa, maar dit ging mijn fantasie te boven. Ik werd gelandceerd, de TDI bleef maar versnellen. Binnen de korste keren tikte de snelheidsmeter 190 km/uur aan. Ik besloot het gas los te laten, bang voor een forse prent. Overtuigd was ik toch al lang en breed! Trots tekende ik het koopcontract. Twee dagen later stapte ik in de Audi die mij waarschijnlijk de rest van mijn leven zou omturnen van een Alfa en BMW tot Audi liefhebber.
Ik heb inmiddels 15000 km met de Audi gereden, zonder ook maar enig probleem. Ik ben nog steeds even enthousiast. WAT EEN GEWELDIGE AUTO!
Als ik dan toch een "minpuntje" mag noemen is het de beperkte bagageruimte die de Avant biedt. Toen we onlangs een midweekje op vakantie gingen bleek de ruimte om de tassen te bergen erg beperkt. Dat bleek direct aanleiding om toen de mogelijkheid zich voor deed, mijn geweldige Audi A4 in te ruilen voor ..... een Audi A6. Precies wat de vorige eigenaar volgens de garagehouder ook gedaan had.
Dus: Als je niet al te veel ruimte nodig hebt, genoeg KM op jaarbasis rijdt om diesel lonend te maken, gemiddeld 1 op 18 wil rijden en wil genieten van een geweldig sturende auto is een dergelijke A4 een fantastische keus. Ik moet erbij aantekenen dat de auto een door de fabriek geinstalleerd sportonderstel had. De wegligging was dus ook nog eens super.
Goed Alfa is passie, Audi is klasse! Ik had het nooit gedacht, Audi heeft toch mijn voorkeur gewonnen!!

Audi A4 Cabriolet 2.4 V6 Pro Line AUTOMAAT - CLIMA - LEER + STL VERWARMING - CRUISE - NL AUTO
- 2004

Audi A4 Cabriolet 4.2 V8 S4 quattro Pro line|ORG NL|RODE KAP|Dealeronderhouden!!
- 2004

Audi A4 2.4 V6 Cabrio Exclusive Automaat - Clima, Leer, Stoelverwarming