Audi A4 1.8 5V (1996)

UitvoeringA4 1.8 5V
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2007

Ervaringen

De Audi A4 was mijn eerste auto, gekocht van een particulier. Voorheen reisde ik altijd met het openbaar vervoer (student), maar het kantoor waar ik werkte was slecht te bereiken via het openbaar, dus ik moest snel op zoek naar een auto.

Voor de leeftijd van de auto had de auto niet veel kilometer gereden. Omdat er nogal wat onderhoud aan zat te komen heb ik wat van de prijs afgedongen. Bij het eerstvolgende onderhoud is de distributieriem vervangen, zijn de draagarmen rondom vervangen en veel andere kleine dingen. Uiteindelijk heeft de auto 3 dagen bij de garage gestaan en kwam de rekening boven de 1300 euro uit! Het vervangen van de distributieriem kon ik verwachten, dat is standaard onderhoud, maar het overige was een grote tegenvaller. Met de gedachte dat de auto het dan wel langere tijd zou volhouden heb ik het laten repareren.

Ik ben met de auto met vakantie geweest naar Italië, hij heeft het prima volgehouden en de auto rijdt echt heerlijk, vooral op de snelweg. Een nadeel was wel dat er geen airco in zat, het is dan echt zweten in de zomer!

Bij de volgende APK vielen de kosten heel erg mee, ik was rond de 300 euro kwijt. Met name omdat de voorbanden moesten worden vervangen.
Een paar maanden geleden begon de auto weer aan alle kanten de kraken en te piepen, dat betekende dat de draagarmen weer aan vervanging toe waren, terwijl ze net iets meer dan een jaar geleden vervangen waren. Ondertussen had ik gelukkig geld gespaard voor een andere auto en ik had geen zin om nog een keer geld uit te geven aan die auto.

Het ontbreken van een airco en het gepiep en gekraak van de draagarmen heeft me doen besluiten om een andere auto te kopen.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee