Audi A3 1.9 TDI 90pk Ambition (1999)
Uitvoering | A3 1.9 TDI 90pk Ambition |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ben sinds 2 maanden in het bezit van deze Audi A3 1.9 TDI Ambition, tot op heden ben ik erg tevreden met mijn auto. Ik schrok van de km standen bij het kijken van een diesel auto maar 177.000km schijnt best mee te vallen. Deze auto is keurig onderhouden en ziet er erg netjes uit. Ik gebruik hem voor dagelijks woon-werk verkeer en hij bevalt er goed. Het verbruik is zeer laag, met mijn sportieve rijstijl en regelmatige files staat mijn persoonlijk record (tot nu toe) op 1 op 19.7 en. Dat lijkt me niet slecht voor een 1.9TDI.
De rijprestaties vindt ik erg goed, hij stuurt strak en ligt goed op de weg. Deze diesel moter van VW/Audi is een fijne moter met veel vermogen. De schijfremmen (op alle 4 de wielen) remmen goed. Ook het comfort laat niets te wensen over, behalve dat ik af en toe airco mis, verder is de auto van alle luxe voorzien. Met name cruis-control, en elektrische ramen geburik ik veel.
Inmiddels paar duizend kilometer verder en nog steeds super tevreden. Olieverbruik is gelukkig er goed, de auto gebruikt namelijk geen olie (tot op heden). Verder ben ik met de auto op vakantie geweest en daar reed hij ook erg goed, heel sterk de berg op. Ik ben nog even tevreden met mijn A3.
Tot op heden geen problemen, toen ik de auto kocht zijn veel slijtage gevoelige onderdelen zoals, remblokken en schijven, vervangen. Ik hou het oliepijl in de gaten, verbruik hiervan mag zijn 1 liter op 10.000km heb ik gehoord.
*** Update ***
Weer een paar maanden verder, auto bevalt erg goed. Rij er veel km mee maar geen enkel probleem. Nu met koude winterdagen niets aan de hand auto voldoet prima. Ik belde garage voor een beurt nu blijkt de distributieriem te moeten vervangen elke 60.000 km, dus ik ben aan de beurt, klopt dat? Het lijkt mij wat vaak om elke 60.000 km te laten vervangen...
Bedankt!