Audi A3 1.6 Attraction (2004)
Uitvoering | A3 1.6 Attraction |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Audi a3 8p 1.6l
Deze audi a3 uit 2004 heb ik in december aangeschaft. Tot nu toe ben ik uitermate tevreden over de auto. Ik heb er zelf 8000 km mee gereden. De aanschaf prijs was 3400€.
Kilometerstand aanschaf: 187000
Kilometerstand nu: 208000
Wat ik tot nu toe zelf vervangen heb:
Algemeen onderhoud; bougies, lucht-olie- , brandstof, interieur-filter. tevens de minerale olie vervangen voor volsynthetische olie.
Problemen: na een paar weken na aanschaf bleef de thermostaat open staan, deze vervangen voor 10 € en ook het koelvloeistof vervangen a 10€.
De bougies zitten op een lastige plek, half tussen/onder de motor, na een (uurtje!) prutsen deze kunnen vervangen.
De auto is iets verlaagd doormiddel van schroef vering, mede hierdoor ligt hij heerlijk strak op de weg. Op klinker weggetjes is hij stug, mede door de hard opgepompte banden en relatief grote velgen. Interieur vind ik persoonlijk erg mooi en zit vol met geluidwerend materiaal.
Nadeel is dat de auto maar 5 versnellingen heeft, Hierdoor maakt hij 4000 toeren bij 140kmpu! Dit is wel te horen.
De motor die er in ligt is een 102 pk sterke, wat oudere vag motor. Deze motor schijnt betrouwbaar te zijn. Het compromies dat ik hiervoor moet geven is dat de motor niet geweldig snel is
Het verbruik is 1 op 14.5. Dit heb ik bijgehouden op ongeveer 10 tankbeurten. Om dit verbruik te halen is er redelijk rustig gereden. Het olie verbruik is ongeveer 0.5 liter per 5000km.
Review zal over een paar maand weer worden geüpdatet! Op vragen wordt gereageerd
Update
Update:
De 200000 km inmiddels gepasseerd, auto rijdt nog steeds strak, APK zonder aanmerkingen gepasseerd.
Na inspectie van de motor is me opgevallen dat de kleppendeksel wat olie lekt, ik heb deze wat strakker aangedraaid en het blok schoongemaakt. De olie zweterijen zijn gestopt!
Update
Remblokjes rechtsachter liepen aan, na het schoonmaken van de remklauw en omliggende delen bleef het wat aanlopen, een aftermarket remklauw van 35€ erop gezet en hij loopt niet meer aan!
Remvloeistof vervangen
En dan was het nu tijd voor het wisselen van de remvloeistof, dit bij alle vier de banden laten afstromen, klusje viel tegen, de plaatselijke garage wou het doen voor 55€ hier laat ik het de volgende keer maar doen aangezien er weinig ruimte was voor het openen en dichten van de ontluchting nippels te samen met een afvoer slang, dit leidde tot veel smeerwerk. Nouja weer wat geleerd dus!
Remblok sensor
Het remblok monitoring lampje ging sporadisch branden, remblokken zijn nog als nieuw: de twee draden uit de sensor aan elkaar gesoldeerd. Het lampje gaat nu niet meer aan.
Ruitenwisser
Rubber van de ruitenwisser aan de passagiers zijde is uitgescheurd, heb ze beiden vervangen. kosten 16 euro voor 2 stuks.
gasveer achterklep
De gasveer van de achterklep ging vanaf het begin al wat stroefjes, maar net bij de supermarkt heeft hij het begeven. de gasveer bleef halverwege muurvast staan. terplekke hem er gelukkig makkelijk kunnen afhalen waardoor de klep dicht ging.
2 nieuwe gasveren op ebay.de gekocht voor 12.50.
update
Bij 200000km de olie nog eens verwisseld
5000 km terug 2 nieuwe Michelin pilot sport 4 banden aan de voorkant gemonteerd, deze heb ik per stuk gekocht voor 90 euro en zelf thuis gemonteerd.
Vandaag zonder opmerkingen de APK gepasseerd.
Verder geen gebreken en een gemiddeld verbruik van 1 op 15(veel lange stukken).
In de schuur
De auto volgetankt en op blokjes gezet (achterband loopt heel langzaam leeg) Hij staat mooi droog in de schuur. Wordt over een tijdje weer in de verzekering gezet. verder geen bijzonderheden