Audi 80 Avant 2.6 E (1993)

Audi 80 Avant

Uitvoering80 Avant 2.6 E
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2002

Na 40.000 km kan je wel een mooi oordeel geven denk ik. het is een fijne en praktische auto met echt ongekende rij-eigenschappen. De v6 is geen snelheidsmonster met 150 pk maar het koppel in combinatie met de 5 bak is fantastisch. een erg soepele motor die bij lage toeren goed oppakt en waardoor terugschakelen bijna overbodig wordt. Ook met een caravan van 1300 kg heeft deze auto geen enkele moeite. (Luik, Belgie met 100 kmh in 4 omhoog!) Het comfort is goed, de stoelen zijn Duits hard maar na 1200 km in 1 dag stap je echt onvermoeid uit. Binnen is het fluisterstil tot zo´n 160 kmh daarna mag je ook wel iets horen. de automatische airco doet zijn werk ook goed waarbij opmerkelijk is dat als deze aanstaat je het nauwelijks merkt in motorvermogen. alle knoppen en schakelaars zitten op de juiste plek (daar waar je het eerst zou zoeken).
Ik kan kort zijn over de wegligging, rotsvast en ongevoelig voor zijwind. De ruimte dan, voorin helemaal goed achter niet, er is erg weinig beenruimte de hoofdruimte is wel in orde. Maar een 1 jaar oude baby zit wel met zijn voeten tegen de voorstoel als zijn stoeltje in de slaapstand staat en ik ben slechts 1.72 lang! De kofferbak is zeker voor een ’lifestyle’station lekker ruim ook de achterbank is in elke vorm naar behoefte neer te klappen. Kortom een fijne rijders auto waarmee je veel kilometers op een dag kunt maken. er kan veel bagage mee en hij lijkt wel gemaakt om caravans/aanhangers mee te nemen. Ga wel zonder achterpassagiers! het enige echte nadeel aan de hele auto is het verbruik, en dat is dan meteen ook een groot nadeel want hij weet raad met benzine. Gemiddeld rij ik +- 1 op 9 maar bij korte stukken zomaar even 1 op 6-7! 1 op 11 is mogelijk maar dan moet je er een zuinigheidswedstrijd van maken.

1 lambda sonde vervangen bij apk(175000 km)
spoorstang rubber versleten (190000 km)
remschijven trillen bij hard remmen(210000 km)