Alfa Romeo 166 3.2 V6 24V Progression (2004)
Uitvoering | 166 3.2 V6 24V Progression |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Geweldige auto
Beetje raar, 40.000 km per jaar rijden en dan toch een V6 op benzine. En toch aanschafprijs van deze auto's is laag (dus weinig afschrijving) onderhoudskosten vallen mee en met een benzine verbruik van gemiddeld 1:9,5 is het goed betaalbaar.
Nu ruim 3 jaar deze auto, 125.000 km mee gereden en nog steeds een feest.
Die Busso V6 is een geweldige motor en die 166 bevalt me uitstekend. Hiervoor een paar jaar in de 159 gereden maar geef mij maar deze 166. Gewoon een fijnere auto.
Zijn er dan geen problemen?
Heel eerlijk erg weinig! Ik verbruik vrij veel banden rubber (vooral voor) en dat ligt natuurlijk aan het forse gewicht op de voorbanden maar vooral aan mijn stevige rijstijl. Pakweg 30.000 km met die voorbanden dus Profile is gelukkig ;-).
Paar kleine kwaaltjes; richtingaanwijzer naar rechts gaat niet meteen uit en de ruitenwisserautomaat heeft wat kuren. Ach na 11 jaar mag dat wat mij betreft.
Nog even en dan een vervanger. Heel verrassend een 166V6 3.2 is de opvolger van de huidige. Frisser met 80.000km op de teller en dus weer 3 jaar sturen voordat de 200.000 op de teller staat. Ik rijd nog wel even een 166.
5/2/16 de laatste rit (in mijn handen)
Vandaag de laatste rit met de grijze 166 in mijn handen. In ruim 3 jaar van 60 naar 189000 km en nu ingeleverd. geen bijzonderheden in die laatste weken sinds het vorige verslag.
En nu?? Gewoon weer een 166 V6 3.2.
De blauwe uit 2007 (een hele late) waar de vorige eigenaar ook een review over heeft geschreven. Ik heb die auto al ruim een jaar geleden gekocht en sinds die tijd stond de auto gewoon gestald (te koop voor een erg stevig bedrag).
Wel te koop maar de bedoeling was eigenlijk zelf rijden en dat doe ik dus vanaf vandaag.
Mooi exemplaar fris met weinig km'ers (83000) en dus goed voor een paar jaar genieten. Ik zal voor reviews zorgen.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4