Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD Progression (2005)
Uitvoering | 156 Sportwagon 1.9 JTD Progression |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
typisch alfa
Na 4 jaar eindelijk eens de balans opmaken voordat ik overstap naar een nieuwe auto. Hoewel ik het nog steeds een prachtige auto vindt om te zien kijk ik reikhalzend uit naar een nieuwe.
Het eerste half jaar is dramatisch geweest. Misschien wel in totaal een maand een leenauto gehad, vanwege een stroomlek ( 3x starthulp nodig ), sensor kapot, koppeling bij 10000 kapot. Radio 2x vervangen, boordcomputer en tellerunit vervangen, lekkage waardoor de hele vloer nat werd, bleek de airco condensafvoer te zijn, kapotte remslang waardoor ik bijna een ongeluk had en wat ik inmiddels vergeten ben.....een maandag ochtend model of gewoon alfa? De laatste twee jaar eigenlijk geen grote problemen meer gehad behalve het uitvallen van de stuurbekrachtiging. Maar....hij rijdt nog steeds!! Al klinkt het continue piep, knars, kraak.
Het lijkt me duidelijk, er komt bij mij geen Alfa meer. Hoe graag ik ook een mooie auto met gevoel rijdt, ze vergeten daar in Italie blijkbaar dat het allemaal ook moet werken. Een stoelverwarming schakelaar op de rails van de stoel zetten en dan het lampje aan de andere kant van de stoel. Je moet er maar opkomen! Ruitenwissersproeiers die niet goed af te stellen zijn en vrijwel altijd tegen de ruitenwissers spuiten, cruise control met een draaischakelaar , te ver van het stuur. Geen bekerhouders. Een achterklep die met koud weer niet omhoog blijft staan. Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat voegt niets meer toe.
Ik ben zeer ongelukkig met deze auto van de zaak geweest en ben blij dat hij er uit gaat. De volgende zal zweeds of duits zijn, en gelukkig weer met een dikke benzinemotor.
In het kort:
positief ( ja, toch nog wel wat ):
- Uiterlijk
- stuurkwaliteiten
- soepele dieselmotor, geen TDI genagel!
negatief:
-kwaliteit, afwerking
-ergonomie is bedroevend
-prullerig interieur, vooral de middenconsole met radio en aircoknoppen
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee