Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 16V 150pk Distinctive (2005)

Alfa Romeo 156 Sportwagon
Alfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 - interieurAlfa Romeo 156 - interieurAlfa Romeo 156 - interieur

Uitvoering156 Sportwagon 1.9 JTD 16V 150pk Distinctive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Mijn vorige auto was een BMW 3-serie, waar ik 170.000 km in drie jaar heb gereden. Ik rij jaarlijks 60.000 kilometer per jaar en heb nu gekozen voor de 156 Sportwagon 1.9 JTD 16V, handgeschakeld, 6 versnellingen. Rijdt door het hoge koppel die bij lage toerentallen al beschikbaar komt snel en comfortabel. De Alfa is uitgerust met een TI-pakket (leder interieur, sportstoelen, verlaagd, 16 inch lichtmetaal). Ondanks de leeftijd van het model (1998) nog steeds een mooi model, in tegenstelling tot de 3-serie Touring, die door de komst van de nieuwe 3-serie sterk verouderd lijkt.

Negatieve punten:
Prestaties van de auto zijn zeer goed. Qua sportiviteit biedt de Alfa veel meer dan de BMW. Het sportieve onderstel van de Alfa geeft wel meer contactgeluiden door in het interieur. Door de voorwielaandrijving en het sportieve karakter heeft de Alfa een grotere draaicirkel.Ruitenwisserbladen maken nogal veel en hinderlijk geluid (moet ik nog voor naar de dealer). Ergonomisch was de BMW beter. De klokken met de snelheidsmeter en toerenteller zijn niet goed zichtbaar en de bediening voor cruisecontrol zit wat ver. Bediening van de boordcomputer, airco en radio vergt nogal oplettendheid, daar waar bij de BMW iedere knop voor zichzelf wijst en op ’logische’ plaatsen bevindt.

Positieve punten:
Qua weggedrag kun je heel wat gekke capriolen uithalen (meer dan de 3-serie met achterwielaandrijving), zonder dat het gevaarlijk wordt. Accelereert bij alle snelheden goed. Op de Duitse Autobahn diverse A4, A6, VW TDI’s en C- en E-klasses eruit gesprint. Maakt de sportieve uitstraling meer dan waar!
Tot nu toe geen problemen, geen olieverbruik ondanks mijn rijstijl,geen rammels. Mooi afgewerkt interieur, mooi uiterlijk design. Auto is goed handelbaar en is stil.

Zoals hierboven vermeld: ruitenwisserblad maakt af en toe hinderlijke geluiden. Hiervoor moet ik nog naar de dealer. Een nieuw ruitenwisserblad bood slechts tijdelijk een oplossing.

9,5