Alfa Romeo 155 2.5 TD S (1996)
Uitvoering | 155 2.5 TD S |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
HHERLIJK !
FANTASTISCH. Dit vat goed mijn ervaringen samen met mijn 155 2.5 Td waar ik helaas al bijna 3 jaar geleden afscheid van heb genomen.
Dit was mijn eerste Alfa, hier had ik 24 jaar op zitten wachten: ik ben Alfanatiek sinds mijn 10e! Het uiterliok vond (en vind) ik bijzonder geslaagd, vooral deze tweede serie, de zgn "widebody".
Voor 1000€ aangeschaft met 225000 km op de teller van een eerste eigenaar. Ik had de auto al jaren in de gaten, en ik heb de beste man lastig gevallen tot hij hem wilde verkopen. Een koopje,des te meer omdat de aankoop geheel was gefinancierd met de opbrengst (1600€) van mijn 13 jaar oude Opel astra met 340000 km!
De 155 heb ik als een zeer betrouwbare auto ervaren. Afgezien van gewoon onderhoud, en wat slijtage aan de voorwielophanging heb ik tot +/- 300000 km geen kosten gehad. Toen een koppeling, en alle poelie's waar de v-snaar over draait, en een waterpomp, dat was wel even slikken. Bij dergelijke km standen komt er bij demonteren vaak meer boven water, maar al met al mocht ik niet klagen.
Met een verbruik van ongeveer 1:12,5 gemiddeld was hij niet echt zuinig. Maar het fantastische vermogen (125 pk) en vooral het koppel van 305 nm sporen aan tot sportief rijden en dan valt het dus best wel mee.
De wegligging vond ik bijzoonder goed, sportief en misschien wat hard afgeveerd. Maar ja, op deze versie zit een iets verlaagd onderstel, dus dat hoort er dan bij. Het is echt nog een auto van een oude generatie, en rijdt dus een beetje als een klassieker in wording. Heerlijk, elke minuut was een genot.
Het interieur was bijzonder slijtagevast en zag er bij de verkoop nog als nieuw uit. Zeer comfortabel bovendien, met elektrische / verwarmde spiegels, automatische airco, 4 elektrische ramen etc. Zelfs een bestuurdersairbag !
Van onder zat geen spatje roest zei de keurmeester bij 310000 km. ondom de voorruit zat iets, en een achterspatbord begon te bubbelen.
De 155 is bij 311000 km verkocht (2000€) en inmiddels vervangen door een 156. Ik vraag mij af of de volgende toch niet weer een 155 wordt, als ik een goeie kan vinden met niet al teveel kms (< 200000). Een 2.5 TD ... Gelukkig waren het overgrote deel van de hier in Frankrijk verkochte 155's diesels, dus dat zal wel lukken. Alleen het vinden van onderdelen is wat lastig, met name buitenspiegels die er nog wel eens afgereden worden. Ik ben alvast begonnen met een kleine voorraad aan te leggen ...