Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Edizione Esclusiva (2003)

Alfa Romeo 147
Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147 - interieurAlfa Romeo 147 - interieurAlfa Romeo 147 - interieur

Uitvoering147 1.6 T.Spark 16V Veloce Edizione Esclusiva
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Het heerlijke leer, de ergonomie van alle knoppen en vooral de verfijnde vormgeving van het dashboard zorgen ervoor dat dit een van de heerlijkste auto’s is om in te zitten. De neus is sportief om te zien. De auto straalt overal Italiaanse spierballen uit. Helaas wordt het rijgenot verpest door een trage, zompige motor. Waar je als rijder Italiaans temperament verwacht is de ervaring alsof je een popconcert bezoekt met watjes in je oren. Het is een dof geheel. De auto is niet vooruit te branden. Alfarijders worden nog wel eens beticht van een loden voet, maar in deze auto is dat ook wel nodig. Als Italiaanse rijder doet het pijn aan mijn hart, maar de 147 is niets meer dan een fraai vormgegeven Opel.

Naast een paar kleine (zelfreparerende) elektrische probleempjes heeft de motor het twee keer begeven. Beide keren resulteerde een olielozing van de motor in een vastloper. Volgens de importeur van Alfa Romeo mag ik blij zijn dat het onder garantie valt. Iets waar ik blij mee ben dat dit zo is, maar natuurlijk niet zo tevreden ben over het feit dat ik dan degene ben die in zijn handjes moet knijpen. Ik heb immers bijna een aanrijding gemaakt door een auto die plots blokkeerde. Een excuus was beter op zijn plaats.
Helaas had Alfa Romeo het tijdens de aankoop van de auto al zo bont gemaakt dat ik de auto eigenlijk al niet meer wilde kopen. Gezien het enthousiasme om mij een tevreden klant te houden bij Alfa Romeo afwezig is heb ik besloten dan ook nooit meer een Alfa Romeo te kopen. De tijden van dealers als de familie Spring in ’t Veld zijn voorgoed voorbij. Zoals een jonge monteur bij Sam van Lingen mij verveeld vertelde: ’Nou het is gewoon een Opel hoor, het maakt mij niet uit waar ik werk. Als het maar goed betaalt’. Overigens niets anders dan lof voor de oudere medewerkers van Sam van Lingen in Aalsmeer!

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee