Alfa Romeo 146 1.9 JTD L (2000)
Uitvoering | 146 1.9 JTD L |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik heb voor deze Alfa 146 gekozen vanwege de relatief lage aanschafprijs, voor een moderne commonraildiesel. Het weggedrag is goed, maar als je het niet gewend bent, een vrij stevig onderstel. De stoelen zitten perfect, en ook de rest van het interieur is weinig op aan te merken. De motor is gewoon geweldig, al zit er een dipje in de trekkracht rond 2800 toeren. Sturen gaat met gevoel en precies, de remmen zijn zeer capabel om je snel tot stilstand te brengen! Al met al een zeer fijne auto die je snel en uitgerust op de bestemming brengt. Ook lange ritten (Kroatië vorige zomer) gaan perfect, ook zwaar beladen en onder continue volbelasting gaf de auto geen krimp. Voor nog betere prestaties is (mits door specialist!) tuning een aanrader. Indeling is praktisch voor deze compacte auto, alleen tildrempel achter is onhandig hoog.
Update: Uiteindelijk de auto ingeruild bij ong. 200.000 km. De radiateur begon te lekken en weer geluiden die op slijtage van de lagers duiden. Ik blijf het een mooie auto vinden, maar de bouwkwaliteit is helaas onder de maat.
De werking van de ruitenwissers is nogal slecht. Bekend probleem van de 146, ligt aan de sleepcontactjes in het motortje. Drie wiellagers zijn vervangen (lawaai) wat nogal een dure grap is. Verder geen problemen, de auto heeft me nog nooit laten staan!