Alfa Romeo 145 1.9 JTD L (1999)

Alfa Romeo 145

Uitvoering145 1.9 JTD L
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2002

Deze auto heb ik gekozen vanwege zijn sportieve achtergrond, het design en de moderne jtd motor.

Het verbruik ligt met mijn vaak sportieve rijstijl op gemiddeld 1:17. Over het veercomfort was ik niet te spreken, vooral de achter-veerweg was veel te lang en daarbij toch wel erg stug. Dit was zeer oncomfortabel en kwam de wegligging niet ten goede. Met de recentelijk gemonteerde verlagingset is dit stukken beter. Door deze aanpassing is de wegligging zeker in het grensgebied verbeterd, de auto is nu veel beter in balans. Hoewel de veerweg nu korter en stugger is voelt dit wel prettiger aan. De besturing is werkelijk waanzinnig strak alleen op een nat wegdek voel je dat de zware dieselmotor wat onderstuur veroorzaakt. Grootste nadeel is de enorme draaicirkel. De trekkracht van de motor is enorm alhoewel deze dan wel boven 2000 toeren moet rondgaan.

Het interieur vind ik redelijk praktisch en ergonomisch, hoewel de bergruimten wel summier zijn. Diverse rammeltjes in het interieur zijn waar te nemen als over slecht wegdek gereden wordt.

Ruitesproeier defect (terugslagklepje in slangetje).
Airco leeg.

7,0